“Son canlıya ulaşana kadar buradayız”

Manisa Soma’da meydana gelen maden kazasının hemen akabinde olay yerine ulaşan İHH İnegöl Arama Kurtarma Ekibi (İNİYAK) Sorumlusu Varol Yılmaz yaptığı açıklamasında; bölgede lojistik olarak gıda ve barınma takviyesi sağladıklarını, son canlıya ulaşana kadar bölgede çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Yayınlama: 16.05.2014
706
A+
A-

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında ölü sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye’nin her bölgesinden ekiplerin katıldığı çalışmalarda, kalan işçilerin toprak altından çıkarılması için büyük bir gayret sarf ediliyor.

 

BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR






Arama kurtarma ekipleri arasında İnegöl’den bölgeye intikal eden İHH İnegöl Arama Kurtarma (İNİYAK) ekipleri de canla başla çalışıyor. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Arama Kurtarma Ekibi (İNİYAK) Sorumlusu Varol Yılmaz şunları söyledi: Bir yere kadar çıkarılıyorlar, daha sonra bantla yaralı tahliyesi gerçekleştiriliyor. Biz de burada yaralıları çıkaran ekipler olarak faaliyet gösteriyoruz. Şuana kadar 100’ün üzerinde yaralı gördük. Ancak çıkarılan yaralıların daha sonra hayatını kaybedip kaybetmediğini bilmiyoruz. Burada İHH dışında birçok STK çalışıyor. Biz olay yerine geldikten hemen sonra burada akreditasyon çalışması yaptık. Şu kadar ekipmana sahibiz, şu kadar kişi geldik diyerek bilgilerimizi verdik. Bizden bekledikleri şuanda lojistik destek ve tahliye kısmı… Devlet birimleri olduğunda biz hazır kıta olarak bekletiliyoruz. Görev almak için öncelikle tecrübe önemli. Enkazın altında çeşitli gazlar var. Bunlar bazı durumlarda yanmaya ve patlamaya neden olabiliyor. İçeri girmek için mutlaka temiz hava ve solunum cihazına ihtiyaç var. Bunlar olmadan kimse içeri giremez. Çünkü yerin altına doğru 400-500 metre kadar inilebiliyor. Kontrollü bir şekilde tahliyeler gerçekleştiriliyor. Zaman zaman karbon monoksit nedeniyle kısa süreli duraklamalar yaşanıyor. Ama burada bir düzeneğimiz var, hava deposundan aşağıya temiz hava basılıyor. Bir bacadan da kirli havanın çıkması sağlanıyor. Şuanda çalışanlar arasında herhangi bir zehirlenme yaşanmadı. Başarılı bir şekilde arama kurtarma çalışması yapılıyor. Ancak zaman zaman oksijen basıldığında alev oluşabiliyor. Bunlar da kontrol altına alınabilecek şekilde oluyor, sorun yaşanmıyor. Bölgede lojistik olarak gıda ve barınma takviyesi sağlıyoruz. Son canlıya ulaşana kadar bölgede çalışmalarımıza devam edeceğiz. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş