Süleymaniye’ye yeni otopark

Kent görselliğine ve estetiğine büyük bir önem veren ve şimdiye kadar 46 mahalle otoparkını ilçe halkının hizmetine açan İnegöl Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi Hıdır ve Hasanlar Sokak’ta 9 araç kapasiteli otoparkın çalışmalarına devam ediyor.

Yayınlama: 28.04.2016
546
A+
A-

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Park ve Bahçeler Müdürü Sabri Mert ile birlikte yapımı süren mahalle otoparkında incelemelerde bulundu. 

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu;Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor. Şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Ayrıca; şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler de geliştiriyor ve uyguluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ürettiğimiz otopark alanları bunun en güzel örneklerindendir. Bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 46 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık. Bilindiği üzere son olarak Süleymaniye Mahallesi Kumru Sokak’ta 41 araçlık yeni bir otopark uygulamasını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk” dedi.






 

Bugün de otopark projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz diyen Kansu; “Süleymaniye Mahallesi Hıdır ve Hasanlar Sokakta 9 araçlık yeni bir otoparkın çalışmalarını incelemek üzere buradayız. Söz konusu hazırlanan otopark düzenleme projesi çerçevesinde 417 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 9 araçlık 135 m2 lik otopark alanı, 281 m2 lik, sert zemin alanı, 10 m2 lik ağaçlık alan bulunmaktadır. Projedeki ağaçlık alanlara (bordürle çevrili) görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında; doğu çınarı, ıhlamur, erguvan ve çitlembik bitkilerine yer verilecektir.

 

Kansu; “Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge de yürüyüş ve oturma alanı uygulaması için kırmızı beyaz ve siyah renkli wash beton dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına yer verilecektir. Oturma ve dinlenme alanı olarak ağaçlık alanların bulunduğu yerlere ise oturma bankı konulacaktır. Ayrıca Fen işleri Müdürlüğü ‘de meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır.Süleymaniye Mahallesi düzenleme uygulamamız 2016 yılı nisan ayı itibari ile başlamıştır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 24 bin TL dir. Diğer çalışmalarımız olan Hamidiye Mahallesi Başoğlu Sokak otopark düzenlemesi uygulamamıza da mayıs ayı içerisinde başlanacaktır” dedi.

 

Kansu son olarak; “Otoparkımızın şimdiden ilçemize ve Süleymaniye Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bölge sakinlerinden ara sokaklara veya boş alanlara değil de bu otoparka araçlarını park etmelerini rica ediyorum” dedi.

 

HABER: İsmet CİNKARATAŞ

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş