Yüksek gerilim isyanı

İnegöl’de hizmete devam eden özel iş yeri sahipleri, UEDAŞ tarafından bina önüne dikilen elektrik direği nedeni ile yüksek gerilim hatlarının işyerine çok yakın vaziyette olduğunu söylediler. İş yeri sahipleri bu nedenle mağdur olduklarını söyleyerek, isyan ettiler.

Yayınlama: 15.08.2014
705
A+
A-

Mahmudiye Mahallesi Büyük Sanayi Sitesi Mevlana Caddesi üzerinde işyeri bulunan Sezer Akbaba, UEDAŞ tarafından binaya çok yakın bir mesafede dikilen elektrik direğinden geçen yüksek gerilim hatları nedeni ile zor anlar yaşadıklarını ifade etti.

 

ŞU ANDA CAN GÜVENLİĞİMİZ SIFIR






Direklerin bölgeye yaklaşık 3 ay önce dikildiğini belirterek konuşmasına başlayan işyeri sahibi Sezer Akbaba, “Dikildiği gün zaten biz kendilerine söyledik bu direk dükkâna çok yakın. Eski direk de çok yakındı. Bu direğin daha da içeri alındığını görünce dedik ki; bu direği buraya dikmeyin. Zaten ön tarafa çatı yaptırdık, takımlar korunsun diye. Bu tarafa da yapsaydınız karşıya dikecektik ama su hattı geçtiği için biraz içeri aldık dediler. Biz yine direklerin yakın olduğunu, herhangi bir rüzgârda veya yağmurda mutlaka çekeceğini belirttik. Zaten 30 santim mesafe var nerdeyse. 2 metrelik demir direk koyacaklarını ve ondan sonra telleri geçireceklerini söylediler. Dükkândan baya bir uzak olacağını ve bize sıkıntı yapmayacağını ifade ettiler ama bir Pazar günü biz burada yokken gelmişler, hatları çekmişler. Pazartesi günü iş başı yapmak için geldiğimizde tellerin bu şekilde yakın olduğunu gördük. Yani bakabilirsiniz çok aşırı şekilde yakın. Bu camları hiçbir şekilde açamıyoruz. Şu anda can güvenliğimiz sıfır. Allah korusun birisi bunlardan dolayı, burada hayatını kaybetse kim bunun sorumluluğunu üstlenecek” dedi.

 

KİMSE BİR ŞEY YAPMIYOR

UEDAŞ’a 6. ayın 24’ünde bir dilekçe verdiklerini belirten Akbaba, “Kendileri bize yaklaşık bir ay içinde bir cevap verdiler ama onlar da bu suçu henüz kabulü olmadığı için müteahhidin üzerine atıyorlar. UEDAŞ suçu müteahhide yüklemiş. Cevap geleli de 1-1,5 ay oldu ama hala daha bir ilerleme yok. Bekliyoruz kimse bir şey yapmıyor” şeklinde konuştu.

 

CAMDA ÇOK YAKINDAN GEÇİYOR

Bütün direkler dükkânlara yakın bir şekilde geçtiğini ifade eden Akbaba, “Hele ki bu son zamanda yapılan direkler… Yani iptal edip yerine yeni direkler dikiyorlar ama buna da gerek yoktu aslında. Onu da bilmiyoruz niçin yapıldığını ama dükkânlara çok yakın bir şekilde geçiyor. Bilhassa bizim bu tarafta şu iki camda çok yakından geçiyor” diye konuştu.

 

DİREKLERİN TELLERİ KOPUYOR

Şuana kadar bir yaralanma veya ölümün başlarına gelmediği için mutlu olduklarını belirten Akbaba, “Allaha çok şükür şimdilik daha bir sıkıntı yaşamadık. Lakin kışın aşırı lodoslarda bu tarafa giden direklerin telleri kopuyor arada bir, bir iki kere koptuğuna şahit olduk ama şimdilik bir sıkıntı yaşamadık” ifadelerini kullandı.

 

İŞ GÜVENLİĞİNDEN DOLAYI SIKINTILIYIZ

İşyeri çalışanlarından Özkan Opakbay ise, “Biz bu camları iptal ettik. Geçtiğimiz gün arkadaşımız tabancayı koruluğa düşürdü. Bir elemanımızı buradan aşağı eğilerek almaya çalışırken gördüğümüzde hemen müdahale ettik. Bu camların ikisini de iptal ettik, kapalı tutuyoruz. Biz bu konuda çok rahatsızız. İş güvenliğinden bahsediliyor. Bu konuda burada iş güvenliğinden dolayı çok sıkıntı yaşıyoruz. Çalışırken tedirgin oluyoruz. Bu konuda şikâyetçiyiz” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş