Saffet’ten Mangala Turnuvası

Özel Nilüfer Safvet Kolejinde, Türk zekâ ve strateji oyunu olan Mangala turnuvası yapıldı. Turnuvaya İlkokul öğrencileri katıldı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 30.04.2014
1.059
A+
A-

Özel Nilüfer Safvet Koleji, bu yıl tüm öğrencilere yönelik uygulamaya koyduğu ZEP (Zenginleştirmiş Eğitim Modeli) içerisinde yer alan düşünce becerileri dersinde, eğitimini verdiği Türk zekâ ve strateji oyunu olan Mangala oyununu da öğrencilere tanıttı.

 

TANITIMLAR DERS ORTAMINDA VERİLMEYE DEVAM EDİYOR






Hafta boyu devam eden Mangala eğitimleri sonunda 14-25 Nisan 2014 tarihleri arasında 2, 3 ve 4. sınıf kategorilerinde mangala yarışması yapılarak ilk üç belirlendi. 2. sınıflarda birinciliği Ömer Özbek, ikinciliği Talha Yasir Çavuş, üçüncülüğü Sudenaz Fazla aldı. 3. Sınıflarda birinciliği Ömer Faruk Kaplan, ikincliği Mustafa Özdemir, üçüncülüğü Selen Savcı, 4. sınıflarda birinciliği Ahmet Sezer Aygün, ikinciliği Yusuf Kemal Bayraktar, üçüncülüğü Zehra Zülâl Akpınar elde etti.

 

İlk yarışmalar sonucunda kategori birincileri için üç set üzerinden final maçları yapıldı. Yapılan oyun setleri sonunda birinciliği Ömer Özbek, ikinciliği Ömer Faruk Kaplan, üçüncülüğü ise Ahmet Sezer Aygün elde etti. Özel Nilüfer Safvet Koleji tarafından yapılan çalışma sonrasında unutulmaya yüz tutmuş olan bu oyun yeniden canlandırıldı. Kurnazlık, uyanıklılık, önceden görme, esneklik, direnme, sağgörü ve bellek gibi unsurları içerisinde barındıran oyunun tanıtımları ise ders ortamında verilmeye devam ediyor.

 

GENÇLERİN GELİŞİMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Okul Müdürü İsmail Göbül, çok eski bir tarihe sahip olan bu oyunun ilk kez Türkler tarafından oynanmış ve tarihi çok eski olduğunu belirterek; “Zeka ve stratejiyi bir araya getiren oyun gençlerin gelişimi açısından önemlidir. Okulumuz öğrencilerimizin bilgisayar ve teknolojik oyunların yerine mangala gibi zeka oyunlarıyla  boş zamanlarını faydalı bir şekilde geçirmeleri için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmekteyiz” dedi. Yapılan Mangala yarışmalarında derecey giren öğrenciler okul idaresi tarafından ödüllendirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş