Akıl Oyunları’nın şampiyonu Hacer Salih’ten

Kafkasspor tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen Akıl Oyunları Satranç Turnuvasında Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerinden Yusuf Kerem Görer, İnegöl 1’incisi oldu.

Yayınlama: 09.05.2014
4.098
A+
A-

26-27 Nisan tarihlerinde İnegöl Belediye Spor salonunda 50 okul ve 350 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Akıl Oyunları satranç turnuvasında İnegöl 1’ncisi Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerinden Yusuf Kerem Görer oldu.

 

BAŞARI DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAYLA GELİR






Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sabit Taş, öğrencilerinin başarının ardından yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Başarıya ancak ve ancak sistemli ve disiplinli bir çalışmayla varılabileceğini gösterir. Kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğretir. Satrancın yararlarını gösteren bütün bu maddeler, Milli Eğitimin de temel amaçlarındandır, Türk Milli Eğitimi’nin öğrenciler tarafından kazanılmasını istediği temel davranışlardır. Bu kadar pozitif etkisi olan bir araç kesinlikle bir eğitim aracıdır. Öyleyse, çocuklarımızın olabildiğince küçük yaştan başlayarak kişilik gelişiminde satrancın pozitif etkilerinden yararlanma amaçlanmalı, çocuklarımızın olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaya çalışmalı bu amaç bir görev olarak benimsenmelidir.

 

BİZLERİ DE ONURLANDIRDI

Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu Satranç Kulübü Öğretmeni Arif Okuyan ise şunları dile getirdi: Okulumuzda satranç kulübünün amacı, satrancı tüm öğrencilerimize sevdirmek, boş zamanlarını değerlendirmek isteyen öğrencilere satranç oyunuyla zekâlarını geliştirecek ortam hazırlamak, satranç bilmeyen öğrencilere satranç öğretmek, kendini geliştirmek isteyen öğrencilere eğitim vererek onların daha ileri düzeyde oyuncu olmalarını sağlamaktır. Bu bağlamda öğrencimizin başarısı diğer arkadaşları için örnek teşkil ederken bizleri de onurlandırmıştır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş