Bilim Şenliği’nde öğrenciler aydınlatıldı

Turgutalp Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi ve TOKİ İlkokulu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilim Şenliği adı altında, Profesör Hüseyin Vural ve Profesör Ata Tezbaşaran, buluşun nasıl gerçekleştirileceğini, fizik deneyler ve aynı zamanda üniversite tanıtımını gerçekleştirdiler.

Yayınlama: 05.04.2014
2.183
A+
A-

Turgutalp Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi ve TOKİ İlkokulu, öğrencilerin ufkunu genişletmek ve geliştirmek amacıyla, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilim Şenliği adı altında program düzenleyerek bilgi verdi.

 

UMARIM ÖĞRENCİLERİMİZ AÇISINDAN ÇOK YARARLI BİR PROJE OLUR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bugün Turgutalp Anadolu Lisesi Müdürü Avni Okumuş, “Bugün Turgutalp Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve TOKİ İlkokulu olarak ortak bir programa başlıyoruz. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilim Şenliği adı altında bugün ODTÜ’den 2 tane profesör ve 2 tane öğretim görevlisi okulumuza geldiler. Programı başlatmış bulunuyoruz. Bu programda Profesör Hüseyin Vural ve profesör Ata Tezbaşaran bizlerle olacaklar. Sinan Kalkan ve Uğurcan Özdemir gibi öğretim görevlileri de yine bu programa katılacaklar. Bu program bugün okulumuzda başlıyor. Konular öğrencilerimizin ufuklarının açılması, ülkemizin geleceğinin öğrencilerimizin yetişmesinde olduğunu, bunun yanında buluşun nasıl gerçekleştirildiğini, fizik deneylerini ve aynı zamanda üniversite tanıtımını gerçekleştirecekler. Bugün başlayan programımız akşamüstü aramızda olacak 40 tane üniversite öğrencisi ile birlikte yarın TOKİ İlkokulu’nda ve Fen Lisesi’nde deneyler ve programlarla devam edecek. Buradaki amacımız öğrencilerimizin Türkiye’nin en önde gelen üniversitelerinden bir tanesi olan ODTÜ’nün tanıtılmasının yanı sıra çocuklarımızın ufuklarının açılması, geleceğin nasıl bir şekilde şekillendirileceğinin onlara anlatılması, buluşların, bilimsel çalışmaların nasıl gerçekleştirildiğidir. Yarın fiziksel deneyleri gerçekleştireceğiz. Umarım öğrencilerimiz açısından çok yararlı bir proje olur” ifadelerini kullandı.

 

BİZİM VE ÖĞRENCİLERİMİZİN AÇISINDAN ÇOK YARARLI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM

Bu programların öğrencilerin ve kendileri için yararlı olacağını düşünerek bu işe giriştiklerini ifade eden Avni Okumuş, “Bizdeki öğrencilerimizin hemen hemen hepsini dönüşümlü olarak bu programa katıyoruz. Aynı şekilde TOKİ İlkokulu’ndaki öğrenciler ve Fen Lisesi’ndeki öğrenciler de dönüşümlü olarak bu programların hemen hemen hepsini seyredecekler. TOKİ İlkokulu’ndaki bir öğretmen arkadaşımız daha önce bu programa katılmış. Böyle bir program yapıldığını, ODTÜ’de böyle bir grup olduğunu, okulları ziyaret edip bilim şenliği şeklinde programlar yaptıklarını söylediler. Ben de bu işin altından kalkabileceğimizi, bizim ve öğrencilerimizin açısından çok yararlı olacağını düşündüm. 1 ilkokul 2 de lise olarak düşündük. Fen Lisesi ile birlikte organize ettik. 40 tane ODTÜ’lü öğrenci arkadaşımız akşamüstü burada olacaklar, misafirimiz olacaklar burada kalacaklar. Yarından sonra da Bilecik’e geçerek programlarına orada devam edecekler” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş