Öğrenciler Numan Kartal’la buluştu

Özel Kosova Ufkum İlkokul öğrencileri ’Yazar Buluşması’ etkinliği çerçevesinde Ünlü Yazar Numan Kartal ile bir araya geldiler.

Yayınlama: 21.05.2014
1.032
A+
A-

Özel Kosova Ufkum İlkokulu’nun, ders yılı sonu etkinlikleri arasında yer alan “Yazar Buluşması” etkinliğinde,  yıllarını öğretmenlikle geçirmiş, pek çok velinin İnegöl Lisesi’nden öğretmeni olan,  değerli eğitimci, edebiyatçı ve yazar Numan Kartal,  Özel Kosova Ufkum İlkokul öğrencileri ile bir araya geldi.

 

1935 yılında, İzmit’in, Akmeşe ilçesinde doğan ünlü yazar Numan Kartal, Önce Kastamonu Öğretmen Okulunu,  sonra Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü, daha sonra da Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü bölümünü bitirdi. Ünlü Yazar,  uzun yıllar çeşitli okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra emekli oldu. Emeklilik sonrası yerleştiği Cerrah köyünde yaşamını sürdürmektedir.






 

Birçok gazete ve dergide yazıları, öyküleri, incelemeleri yayınlanan Numan Kartal’ın Aynı zamanda Öykü, masal, araştırma ve kaynak kitapları gibi önemli eserler kazandırmıştır. 2000 yılında “Halk Kültürüne Hizmet Ödülü” ne layık görülmüştür.

 

Yazar Numan Kartal, Özel Kosova Ufkum İlkokulu ‘Yazar Buluşması’ etkinliğinde düzenlenen etkinlik çerçevesinde çocuklar için yazdığı çocuk kitaplarını imzaladı.

 

Minik öğrencilerin kitaplarını da imzalayan Yazar Numan Kartal, “Yazdığım tüm kitapların birer öyküsü bulunmaktadır. Bazıları ise gerçek yaşamdan alınmış önemli hayat hikâyeleridir” şeklinde konuşan Yazar Numan Kartal, Öğrencilere Eğitim hayatınızda başarılı olmak istiyorsanız çok kitap okumalısınız şeklinde tavsiyede bulundu.

 

Özel Kosova Ufkum Eğitim Kurumları Genel Müdürü Devrim Kosova Hasırcı, “Yazar Buluşması etkinliğimizde İnegöl’ümüzün ve ülkemizin önemli yazarlarından Değerli Hocam Numan Kartal’ı öğrencilerimizle buluşturmak istedik. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya yönelik bu buluşmanın çocuklarımız için faydalı ve etkili olacağını düşünüyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş