Bu sefer velilerin resimlerini sergilendi

Gaziosmanpaşa İlk ve Ortaokulu velileri, İnegöl Halk Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında yapmış oldukları resimleri okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen tören ile sergiledi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 25.03.2014
1.008
A+
A-

14 Kasım-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 15 velinin katılım gösterdiği yağlı boya ve resim kursunda eğitim gören kursiyerlerin eserleri dün saat 14.00’da okul çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen tören ile açıldı. Açılışa Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İlçe Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

4 AY SÜREN RESİM KURSU






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Hakan Çevik, “Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile beraber velilerimize ve çevremize yönelik olarak yapılan 368 saatlik yaklaşık 4 ay süren resim kursumuzda oluşturulan eserleri sizlere sunmaktan mutluluk duyacağız. Programımız kursiyerlerimize belge takdimi ile devam edip eserlerimizin gezilmesi ve ikramlarımız ile son bulacaktır. Teşriflerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

RESİM YAPMAK HERKESİN MARİFETİ DEĞİLDİR

Ortaokulu Müdürü Hakan Çevik’in açıklamalarından sonra açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise şu ifadeleri kullandı: Bugün Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda bu çalışma yapılırken ilçemizin değişik okullarında da bayanlara yönelik aile iletişimi ile ilgili çalışmalar, 7-19 yaş grubu ile ilgili çalışmalarımız var. Dolayısı ile gündüzleri öğrencilere açık olan okullarımız gece ve hafta sonları da velilerimize açık ve velilerimiz istedikleri türden bizden eğitim almaktadırlar. Resim yapmak herkesin marifeti değildir. Resim ile ilgili bir beceriye, bir kabiliyete ihtiyacımız var. Müzik de öyledir, folklor gösterisi de öyledir. Bundan dolayı bu eğitimi almak için bize müracaat eden velilerimiz var. Velilerimiz de 4 aylık bir zaman zarfında biraz sonra göreceğimiz resimleri yapacak duruma geldiler. Ben öncelikle velilerimizi, kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu kursa gönderen eşlerine ve anne-babalara teşekkür ediyorum. Okullarımızı halkın istediği şekilde, mahalle sakinlerimizin kullanabileceği, boş zamanlarda her zaman ders yapabileceğimizi ve Halk Eğitim aracılığı ile bu tür kursları çoğaltacağımızı belirtmek istiyorum. Şu anda Halk Eğitim aracılığı ile ilçemizde 650 adet kurs açıldı. Yaklaşık 15 bin öğrencimiz, kursiyerimiz eğitimden geçti. Hedefimiz Haziran’ın 30’una kadar 25 bin kişiye hizmet vermektir. Görüldüğü gibi 25 bin kişi de birçok ilçe nüfusunun üzerinde bir çalışma olacaktır. Hedef 25 diyoruz, şuanda 15’i yakaladığımıza göre bundan sonraki süreçte de var olan kurslarımız bittikçe bu rakam yükselecektir. Halk Eğitimden gelen öğretmen arkadaşlarımıza, Halk Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı uğurlu olsun diyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş