Elektrikçilere eğitim semineri

İnegöl Elektrikçiler Odası ve Kael firmasının ortaklaşa düzenlediği eğitim semineri Hotel Park’ta gerçekleşti. Eğitim seminerinde Kompanzasyon, Haberleşme, Enerji Analizi ve Verimliliği Teknolojisi gibi konuların eğitimi icra edildi.

Yayınlama: 30.05.2014
1.100
A+
A-

Düzenlenen eğitim seminerine Türkiye Elektrikçiler Federasyonu Başkanı Abdullah Kaya, İnegöl Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, TEİAŞ Bursa İşletme Müdürü Zafer Girgin, Kael Firması Eğitmenleri Semih Yalınkılıç, Ethem Güner ve birçok elektrikçi katıldı.

 

İYİ HİZMET VEREBİLMEK VE İNEGÖL’ÜMÜZE DAHA TEMİZ ENERJİ KAZANDIRMAK






Seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, “5262 Sayılı Kanun’un amacı esnaf ve sanatkârlarla ilgili bunların yanında çalışanlara mesleki ve tenik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla eğitim vermektir.  Buna binaen bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bugün, kompanzasyon nedir? Amacı nedir? Bunlarla akalı birkaç şey söyleyeceğim. Kısacası kompanzasyon kayıpları azaltır. Gerişlim düşümünü azaltır. İletkenler daha ince kesit sağlar. Besleme trafosunun kapasitesini yükseltir ve gereksiz yatırımlar yapmamış oluruz. Ve şebekeden daha fazla reaktif güç çekmiş oluruz. Şu anda TEDAŞ’ımız 3500’e yakın güç artırımı yapmaktadır. Buda 3500 tane kompanzasyon panosu yapmak demektir. Ve bu panoların eğitimini biz ne kadar iyi anlayabilirsek, o kadar verimli işler yaparız. Bugünkü seminerimizin amacı daha iyi hizmet verebilmek ve İnegöl’ümüze daha temiz enerji kazandırmak” dedi.

 

BEN İNEGÖL’E GELİP GİTMEKTEN BIKTIM

Elektrikçiler Federasyonu Başkanı Abdullah Kaya ise, “Bursa’da da aynı etkinlik yapıldı. Bursa’dan biraz bahsetmek istiyorum. Bursa ülkemizin 4. büyük şehriymiş nüfus olarak. Türkiye ekonomisine katkı sağlamak açısından herhalde 4’ten aşağı değildir. Artı bunun yanında federasyonumuzun 4 tane odası var. Ve bu odalar yaptığı etkinliklerle yönetimsel olarak insanlarımıza değer katmakta. Ben İnegöl’e gelip gitmekten bıktım. Çok çok etkinlik yapıyorlar. Her ile İnegöl kadar gitsem,  her gün başka bir ilde olmam gerekiyor. Yani buda şu demek oluyor; faaliyetleriniz gerçekten üst düzey” dedi.

 

ÖĞRENCİLERDEN 20 PUAN ÖNDE OLMALI

Meslek liselerinin katsayı probleminin çözüldüğü ama bunu yeterli bulmadığını ifade eden Abdullah Kaya, “Başbakanımızı bir konuda tebrik ediyorum. Katsayı nedeniyle zorlanan meslek liselerine uygulanan bu uygulamayı kaldırdı. Ama buda yetmez. Eğer liseden Elektrik bölümü mezunu bir insan, üniversite bölümünü elektrik üzerine okumak istiyorsa, diğer öğrencilerden 20 puan önde olmalı. Aynı şekilde İmam Hatip Liseliler eğer üniversite tercihini İlahiyat olarak seçiyorlarsa, onlarda 20 puan önde olmalıdır” ifadelerini kullanarak sözlerini sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş