Okulun ilk günü sütle başladı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2014-15 eğitim-öğretim yılı 2. döneminin ilk süt ikramını Sinanbey İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi. Bilican, İnegöl’de toplam 19 bin 44 okul öncesi ve ilkokul öğrencisine süt ikramında bulunulduğunu belirtti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 10.02.2015
803
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, dün Sinanbey İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek 2014-15 eğitim-öğretim yılının 2. döneminin ilk süt ikramını gerçekleştirdi.

 

19 BİN 44 ÖĞRENCİYE SÜT İKRAMI YAPILIYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Müdür Fatih Bilican, “Bugün 2014-15 eğitim-öğretim yılının 2. dönemine başlamış bulunuyoruz. Bakanlığımızın 2011-12 eğitim-öğretim yılından itibaren başlatmış olduğu öğrencilerimize yönelik bir süt dağıtım programı vardır. Bu dönemin süt dağıtım programını da bugün başlatmış bulunuyoruz. Bu süt dağıtımı okul öncesi öğrencilerine ve ilkokul öğrencilerine yöneliktir. İlçemizde de bu manada 78 tane okulumuzda öğrencilerimize süt dağıtmaktayız. Bu, haftanın 3 gününde Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri eğitim-öğretim yılının sonuna kadar devam edecektir. Bu kapsamda süt dağıtılması kapsamına dahil olan toplam öğrenci sayımız 20 bin 27. Biliyorsunuz bazı çocukların süte karşı alerjisi olabiliyor, bazısı içmek istemiyor. Biz bunun çalışmasını daha önceleri yapıyoruz. Velilere, öğrencilere soruyor ve formlar doldurtuyoruz. Bu manada hem alerjisi olan hem de istemeyen öğrencilerimiz çıkabiliyor. Bunların tespitini yaparak okullardan aldığımız listelere göre bu konuda 19 bin 44 öğrencimiz süt içme isteğinde bulunmuştur. Bu sayıya süt dağıtımı yapmaktayız. 983 öğrencimiz de çeşitli nedenlerle süt içmemektedir. Bu dağıtım programı saatler olarak okullarımıza göre farklılık arz etmektedir. Okullarımız gün içerisinde değişik saatlerde öğrencilerin teneffüs saatlerine göre okul yönetimlerince bu saatleri ayarlamaktadırlar. Süt dağıtımındaki amacımız; gelişim çağındaki çocukların hem bedensel hem de zihinsel gelişimlerinde en büyük faydayı gösteren içecektir. Bir çok içeceğin yan etkileri, zararları vardır. Bu zararları olmayan ve üreticinin kalkınmasına yönelik bir programdır. Bu vesile ile öğrencilerimizin süt dağıtımı devam etmektedir. Şimdiden hem öğrencilerimize şifa olsun diyorum hem de 2014-15 eğitim-öğretim yılının bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bütün çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş