Bursa, Milli Eğitimi İnegöl’de değerlendirildi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü ve 17 ilçe Milli Eğitim Müdürü, İl Müdür Yardımcıları ve şube Müdürleri 08 Nisan 2015 Çarşamba günü İnegöl Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda toplanarak Bursa’nın eğitimini değerlendirdiler. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 14.04.2015
921
A+
A-

Ev sahibi olarak toplantının açılış konuşmasını yapan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Müdürler toplantısının İnegöl’de yapılmasından ve değerli misafirlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek ilçedeki eğitim-öğretim hakkında kapsamlı bilgi verdi.

 

Fatih Bilican, İlçenin genel yapısı, İlçede bulunan eğitim kurumları, personel durumu, öğrenci sayıları, okul türlerine göre öğrenci dağılımları, öğrenci başarıları, okul öncesi kayıt durumları, Yaygın Eğitim Kursları, Öğrenci Taşıma Hizmetleri, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler, Uygulanmakta olan Projeler, Yatırımlar, Yatırım ihtiyaçları, Okul dönüşümleri vb. konularda detaylı bilgi sundu. 






 

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya hedeflerinin öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu, ülke olarak güçlü olmanın yolunun eğitimden geçtiğini söyleyerek genel bir değerlendirme yaptı.

 

Bursa’nın başarı durumunun masaya yatırıldığı toplantıda 2014-2015 eğitim öğretim yılının geniş bir değerlendirilmesi yapıldı. Bu yıl yapılacak olan merkezi sistem sınavlarına hazırlık çalışmalarının da görüşüldüğü toplantıda ayrıca okul öncesi eğitim, AB projeleri, proje yarışmalarına katılımın artırılması, Bilim Şenliği, okul güvenliği, taşımalı eğitim gibi konular görüşüldü.

 

GENİŞ BİR ZAMAN DİLİMİNE YAYARAK BELİRLEMEKTİR

TEOG sınavlarında son viraja girildiğini belirten Veli Sarıkaya: “Bu ay sonunda gerçekleştirilecek TEOG sınavlarında öğrencilerimiz kendi okullarında normal sınavlarına girecekler. Bu sistemin asıl amacı, öğrencinin başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir” dedi.

 

EĞİTİMCİLER OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMALIYIZ

Hedeflerinin öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu belirten Veli Sarıkaya, “Okullarda eğitim süresince gençlerin bir yandan hayata hazırlanırken bir yandan da araştıran, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen, bilimsel araştırma yapabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde iyi yetişmelerini sağlamak hepimizin görevidir. Bu konuda da eğitimciler olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmalıyız” dedi.

 

GÜÇLÜ OLMANIN YOLU EĞİTİMDEN GEÇER

Güçlü olanın kazandığı bir dünyada yaşandığını kaydeden Veli Sarıkaya: “Güçlü olmanın yolunun eğitimden geçtiğine inanıyorum. Bu nedenle eğitimde feda edilebilecek hiçbir ferdimiz yok. Bir yandan öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamaya çalışırken, diğer yandan bilginin, bilim ve teknolojinin bu kadar önem kazandığı günümüzde öğrenciyi destekleyecek, öğrenmeyi zevkli kılacak ortamlar da oluşturmamız çok önemli.” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürünün konuşmasından sonra katılımcılar tarafından çeşitli konularda genel değerlendirmeler ve bilgilendirmeler yapıldı. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen toplantı sonunda misafirlere yemek ikramıyla toplantı sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş