“Sınav Stresi ve Motivasyon”

İnegöl İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğ’nin düzenlediği program ile İmam-Hatip Ortaokulları 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Dr. Ömer Faruk Öndağ tarafından “Sınav Stresi ve Motivasyon” konulu konferans verildi.

Yayınlama: 15.04.2016
774
A+
A-

2 oturumda gerçekleştirilen konferansa İnegöl’deki 7 İmam Hatip Ortaokulu katılım gösterdi.

 

KORKULACAK BİR ŞEY YOK






Konferansta konuşan Dr. Faruk Öndağ, kendini tanıttıktan sonra öğrencilerin sınav stresini yok edici cümlelerle hitabına başladı. TEOG sınavının zor olmadığını ve korkulmaması gerektiğini söyleyen Öndağ; “Korkacağınız biz, anne babalar, öğretmenler ve arkadaşlardır” diyerek bir Türk annesi nasıl davranır, bir Türk babası nasıl tavır takınır bir de Türk öğrencisi nasıl olur başlıkları altında bilgilendirmelerde bulundu.

 

“MAZERET, İNSANIN KENDİNE SÖYLEDİĞİ EN BÜYÜK YALANDIR”

Öndağ, “Biraz derslere asılmak gerekiyor. Diğer rakipleriniz yoruldu. Bahar yorgunluğu da vardır. Sizler bu arada hafif bir tempoyla kaç kişinin önüne geçeceğinizi bir düşünün. Şu iki hafta içinde gayretiniz sizi yükseltecektir. Anne, derslerden yorulmuş evladını evde derse çalıştırmak için beklemektedir. Yarım saat dinlenme vaktini sabırsızlıkla bekler. 30, 29, 28… bazen gereksiz yere mutfağa geçer ama söylenir. Televizyon izlerken ‘Seyret seyret yarın TEOG’da da bundan sorulacak’ deyip taciz eder. Bu tür tutumlar öğrenciye fayda vermez, onun inatlaşmasını sağlar.  Baba, akşam eve gelecek, rahatlayacaktır. Ama mümkün değil. Anne, çocuğu babaya şikâyet eder. Babası bir yan bakar ki dövse daha iyidir.  Bu tehdit bakışına iliştirilmiş bir cümle çocuğun kulağında patlar; ‘Ben, seninle şimdi değil sınavdan sonra görüşeceğim.’ Hz. Ali bir söz söylemiş; ‘Mazeret, insanın kendine söylediği en büyük yalandır.’ Bu söz benim odamda masamın karşısında asılıdır. Sınav senesi öğrencinin başına gelmedik kalmaz. Ama azimli insanlar tüm bu sorunları aşarak sınava hazırlanırlar ve başarılı olurlar” dedi.

 

ÖĞRETMENLERİN DE ÖĞRENMEYE İHTİYACI VAR

Öndağ’ın konferansı tamamlamasının ardından konuşan İHMED Dernek Başkanı Ahmet Taştan, “Dr. Faruk Öndağ abimize çok teşekkür ediyoruz. Zira yoğun çalışmaları arasında bizlere de yer ayırdı. Sabah Bursa’da 11. sınıflarla yaptığı çalışmadan sonra ilçemizdeki ortaokul öğrencilerine böyle bir seminer verdiği için teşekkür ederim. Öğrenciler kadar öğretmenlerin de öğrenmeye ihtiyacı var dedik ve öğretmenlerimizi Hacer Salih İmam Hatip Ortaokulu Salonu’nda topladık. Onlara da öğrenme stratejileri üzerine çok tatlı ve akıcı bir çalışma yaptı. Bu ekstre çalışma için Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah’a, Okul Müdürümüz Sabit Taş’a çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

ANNEMİN İSTEĞİ ÜZERİNE İMAM HATİP’E YAZILDIM

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Önümüzde bir TEOG sınavı var. Bununla ilgili tüyoları Faruk kardeşimiz vermiştir. Faruk Bey, İmam Hatipten benim bir alt devremdir. Ben 87 mezunuyum, o da 88 mezunu. İHMED Başkanı Ahmet Hocamız ise 89 mezunudur. Annemin ısrar ile İmam Hatip’e yazıldım. Benim okuyup imam olmamı isterdi. Ben o sebeple İmam Hatip’e yazıldım 7 yıl okuduktan sonra eşit ağırlık olmam sebebiyle İktisat okudum. Tercihlerinizi İmam Hatip liselerinden değerlendirmenizi istiyoruz. Diğer liseler de tabii ki bizimdi ve ülkemize lazım olan liselerdir. Ancak bizim tercihimiz burasıdır. Şimdi anneme çok dualar ediyorum bizi İmam Hatip’e kaydettirdiği için…” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş