Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu onaylandı

İnegöl Anadolu Lisesi’nin Hayırsever İş Adamı Tarık Celaloğlu’nun yeni yaptırdığı okul binasına taşınacak olması nedeni ile boşalacak olan okul Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu oldu.

Yayınlama: 22.08.2014
3.063
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bir basın açıklaması düzenleyerek, İnegöl Anadolu Lisesi’nin boşaltacağı okul binasının, Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu olacağını söyledi.

 

BU BİNADA 14 SINIF OLUŞTURABİLECEĞİZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bilindiği gibi İnegöl Anadolu Lisesi için Hayırsever işadamı Sayın Tarık Celaloğlu tarafından yeni bir bina yaptırılmış olup bu okulumuz yeni binasına taşınacaktır. Boşalan Anadolu Lisesi binasında ise Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu adıyla yeni bir okul açılması teklifimiz olmuş ve bugün itibariyle talebimiz olan Okulun onayı gelmiştir. 30 Haziran tarihinde İmam-Hatip Ortaokulu açılması yönünde talepte bulunduk. İl Müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda okul binalarının eski olduğu için Deprem Dayanıklılık raporu istendi. Bu süreç içerisinde Test Firmasına istenen tahlil ve testleri yaptırdık. Test sonuçlarını bekliyorduk. Geçtiğimiz hafta beklediğimiz raporu aldık. Önde bulunan 2 bloklu binanın okul olarak kullanılması sakıncalı bulunmadı ama arkada kalan bina beteonarma olmayıp yığma tuğla olarak yapıldığı için oranın sağlıklı olmadığı belirtildi. Bu sonuç üzerine öndeki bina için onay alabildik. Bu binada 14 sınıf oluşturabileceğiz. Diğer İmam-Hatip Ortaokulları ile birlikte bir plan çerçevesinde kayıtlar alınacaktır” dedi.

 

6 TANE İMAM-HATİP ORTAOKULU 4 TANE DE İMAM-HATİP LİSESİ AÇILMIŞ OLDU

Yeni eğitim ve öğretim sezonunda İmam Hatip okulları hakkında bilgi veren Bilican, “1 ay önce de Baykoca Mahallesinde TOKİ bünyesinde yaptırılan yeni okul binasında Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve bünyesinde İmam-Hatip Ortaokulu açıldı. Yeni açılan İmam-Hatip Ortaokulu ile birlikte 6 tane İmam-Hatip Ortaokulu 4 tane de İmam-Hatip Lisesi açılmış oldu. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitim-öğretim hizmetinde olacaklar. Ayrıca Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Yanında Hamidiye İmam-Hatip Ortaokulu binası inşaat aşamasında yapımı devam etmektedir. Ancak önümüzdeki yıla biter. Onunla 7 tane İmam-Hatip Ortaokulumuz olacak. Bu süreçte Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin bey’in çok büyük katkıları ve gayretleri de olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

YENİ KAYIT ÖĞRENCİ ALINABİLSİN

Bilican, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: Merkezde bulunan Hacer Salih Yıldız İmam-Hatip Ortaokulu ve Mahmudiye İmam-Hatip Ortaokulu binalarında hiç boş yer yok. Yeni açtığımız okula o okullardan biraz öğrenci kaydırmaya çalışıyoruz ki oralara da az da olsa yeni kayıt öğrenci alınabilsin. Yeni açtığımız okulun kapasitesi 500 öğrenci alabilecek durumdadır. 200 öğrenci diğer İmam-Hatip Ortaokullarından nakledebilirsek 300 öğrenci bu okula yeni kayıt alabiliriz. Diğer İmam-Hatip Ortaokulları ile birlikte bu yıl en fazla 900 öğrenci kayıt yapabilecek durumdayız.

 

OKULLARIN KAYIT KAPASİTESİ

Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu: 300, Hacer Salih Yıldız İmam-Hatip Ortaokulu: 100, Mahmudiye İmam-Hatip Ortaokulu: 70, TOKİ Necip Fazıl Kısakürek İmam-Hatip Ortaokulu: 210, Alanyurt İmam-Hatip Ortaokulu: 110, Yenice İmam-Hatip Ortaokulu: 70.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş