Üniversiteye yerleşme oranı %65

2015 yılı Üniversite Yerleştirme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, ilçemizden üniversitelere yerleşen öğrenci sayıları belli oldu. Buna göre ilçemizde üniversite kazanma oranı %65 olarak belirtildi.

Yayınlama: 21.08.2015
1.029
A+
A-

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, yazılı basın açıklamasında bulunarak, üniversiteye yerleşen öğrenciler ile ilgili bilgiler verdi.

 

EK YERLEŞTİRME İLE SAYILAR ARTACAK






Bilican, yazılı basın açıklamasında, “İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ortaöğretim Kurumlarımızın 12. Sınıflarından mezun olan öğrencilerimizden 2015 yılı Üniversite Yerleştirme Sınavı sonucunda Üniversiteleri Kazanma durumu aşağıdadır. Üniversitelerin Ek Yerleştirmelerinde belli bir sayıda öğrencimizin daha yerleşeceğini ümit ediyoruz. Ek Yerleştirmelerden sonra bu sayı oranları artmış olacaktır. Üniversite kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Kendilerine ve ailelerine hayırlı olsun. Okullarımızda öğrencilerimizin başarılarında emeği ve katkısı olan tüm öğretmenlerimize ve okul yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

KAZANILAN BÖLÜMLER

2015 üniversite sınavlarına katılan öğrenci sayısı 2451, Tıp Fakültesi 34, Eczacılık Fakültesi 8, Diş Hekimliği Fakültesi 11, Hukuk Fakültesi 37, Mühendislik Fakülteleri 138, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi 9, Mimarlık Fakültesi 19, İlahiyat Fakültesi 56, Eğitim Fakültesi 96, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 16, Diğer Lisans Bölümleri 472. Buna göre 4 yıl ve üzeri lisans bölümlerini kazanan toplam öğrenci sayısı 896, önlisans bölümlerini kazanan öğrenci sayısı 706, toplam kazanan öğrenci sayısı 1602, genel kazanma oranı ise % 65,36 olarak belirlendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş