“Farkındalık yaratmak istedik”

İstaş Kentaş Ortaokulu Okul Aile Birliği ve sınıf veli temsilcilerinin düzenlediği ‘Yemek Yarışması’ renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Orhan Erdoğan, “Eğitimde yeterince yer alamayan babalarında eğitimde rol alması gerektiğini vurgulamak ve bir farkındalık yaratmak istedik” dedi.

Yayınlama: 15.04.2014
1.444
A+
A-

İstaş Kentaş Ortaokulu okul aile birliği, sınıf veli temsilcileri ile birlikte öğrenci annelerinin katılımıyla yemek yarışması tertip etti.

 

İstaş Kentaş Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, sekiz dalda 90 yarışmacı katıldı. Yarışmada; anasınıfı velileri yaş pasta, ikinci sınıf velileri börek, üçüncü sınıf velileri kurabiye, dördüncü sınıf velileri kek, beşinci sınıf velileri yaprak sarma, altıncı sınıf velileri şerbetli tatlılar, yedinci sınıf velileri poğaça, sekizinci sınıf velileri kuru pasta dallarında yarıştılar.






 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Hakan Esen ve Halk Eğitim Merkezi Gıda-Ağırlama Öğretmeni Nezahat Tatar’ın oluşturduğu değerlendirme komisyonu, yarışmacıları ön hazırlık, sunum ve lezzet başlıklarında değerlendirmeye tabi tuttu.

 

Kalabalık bir seyirci grubunun da izlediği yarışma, öğrenciler açısından da bir ilk niteliği taşıyordu. Yarışmada dereceye giren annelere aileleriyle birlikte bir akşam yemeğinin yanı sıra, birinci annenin öğrencisinin sınıfına da pasta ödülü öğrencileri oldukça heyecanlandırdığı gözlendi. Yarışmaya katılan tüm velilere teşekkür belgesi takdim eden Orhan Erdoğan, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen sınıf veli temsilcileri Ajda Sağlam, Şengül Taşdemir, Zehra Bilgin ve Esengül Bozat’a çiçek takdim etti.

 

TÜR ETKİNLİKLERİMİZ VE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEKTİR

Ödül töreninde bir konuşma yapan Okul Müdürü Orhan Erdoğan, “Okulumuzda düzenlediğimiz ‘Babamla Bir Simidi Paylaştık’ etkinliği ile babalarımızın okula gelmesini, velilerimiz arasındaki kaynaşmayı ve dayanışmayı arttırmayı, ayrıca okul veli ilişkilerini güçlendirmeyi hedefledik. Eğitimde yeterince yer alamayan babalarında eğitimde rol alması gerektiğini vurgulamak ve bir farkındalık yaratmak istedik. İstaş Kentaş ailesi olarak hedeflerimize adım adım ulaşmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu gün de sınıf veli temsilcilerimiz tarafından organize edilen bu etkinliğimizle annelerimizin birbirleriyle tanışmasını, kaynaşmasını sağlama yolunda bir adım attığımızı düşünüyorum. Buradaki amacımız annelerimizi yarıştırmak değil, farklı bir gözle okula bakmalarını sağlamak, birbirlerini daha yakından tanımalarına fırsat yaratmaktır. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen programı hazırlama komisyonumuza, yarışmaya zamanlarını ayırarak katılan yarışmacı annelerimize ve bizi kırmayarak çok yoğun mesaileri arasında yarışmamıza jüri üyesi olarak katılan Burhanettin Özdemir, Hakan Esen ve Nezahat Tatar’a çok teşekkür ediyorum. Okulumuzu daha iyiye ve daha güzele taşıma yolunda bu tür etkinliklerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş