Öğrencilerin “Güvenlik” kartı

İnegöl Emniyet Müdürlüğü, Bursa’da tek olan bir projeye imza atıldı. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hayata geçirilen ‘Güvenlik Kimlik Kartı’ projesi öğrencilerin güvenliğini sağlayacak.

Yayınlama: 07.05.2015
766
A+
A-

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İTSO işbirliğinde hayata geçirilen projenin tanıtımı dün Vehbi Koç İlk okulunda gerçekleştirildi. 17 okulun 3. Sınıfında eğitim gören 2 bin 800 öğrenciye güvenli kartların dağıtımı yapılacak. Kart dağıtımlarına Vehbi Koç İlk okulu 3. Sınıf öğrencilerine dağıtılarak start verildi.

 

Programa Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Akaltun, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Mehmet Akbaş ile öğrenciler katıldı.






 

2 BİN 800 ÖĞRENCİYE KART

Programın açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, “Modern toplumların en temel ihtiyaçlarının başında güvenlik gelmektedir. Güvenlik modern yaşamın sorunları ile karşı karşıya kalan günümüz insanının devletten talep ettiği hizmetlerin en önemlisidir. Güvenlik, güven içinde olmak ve huzurlu yaşamak demektir. Bu açıdan polis, demokratik ve modern devlet yapılanmasında iç güvenliği sağlayan temel kurum olmakla birlikte, temel hak ve özgürlüklerin de güvencesidir. Halkı polisin en büyük yardımcısı olarak gören toplum destekli polislik anlayışına göre; polisin suç ve suçlularla mücadelesi, halkın katılımı ve desteği ile başarıya ulaşacaktır. Bu başarı sonucunda polisin görev yapma motivasyonu artacağı gibi halkında sunulan polislik hizmetlerinden memnuniyeti ve sosyal yaşam kalitesi artacaktır. Bu anlayıştan hareketle İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile ‘Güvenlik kimlik kartı’ projesi başlatılmıştır. Proje kapsamında 10 bin adet kart basımı gerçekleştirilmiştir. İlçemiz polis sorumluluk alanında eğitim gören 3. Sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan kartlar kişiye özel ve fotoğraflı olarak dağıtılacaktır. Bu güne kadar ilçemizdeki 17 okulda bulunan 101 sınıftaki 2 bin 800 öğrencinin kartları hazırlanmış ve PVC ile kaplanmıştır. Proje bu ve önümüzdeki olmak üzere iki eğitim yılı olarak planmış, tüm 3. Sınıf öğrencilere bu kartların dağıtılması hedeflenmiştir.” Dedi.

 

HERŞEY ÖĞRENCİLER İÇİN

Projenin uygulanması ile yaşanacaklardan bahseden Müdür Kaplan, “Projenin uygulanması ile öğrencilerin kendi sorumluluk alanını tanıması, bireysel güvenlik konusunda bilinçli olması, okulda ve toplumsal yaşam da şiddetten uzak bir ortam oluşturulması, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, toplumsal güvenlik konularında polise sağlıklı bir akışının sağlanması, toplum-polis işbirliği ve diyalog temelinin oluşturulması, suç sayılarının artmasıyla toplum da ortaya çıkan genel güvensizlik hissinin azalması, suç korkusunun azalmasıyla yaşam kalitesinin yükselmesi, polisin sosyal çevreyle ve hizmet sunduğu insanlarla bütünleşmesi hedeflenmektedir.” Diye konuştu.

 

Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Akaltun ise “Evimizde rahat uyuyor, sokakta, cadde de rahat rahat yürümemizi emniyet ekipleri sağlıyor. O nedenle çocuklarımızın da kendi tedbirlerini alabilmesi, alamadığı yerde 155’i araması gerektiğini ifade eden bu projeyi hayata geçiren emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından öğrencilere güvenlik kimlik kartları dağıtıldı.

 

KARTIN ÖZELLİKLERİ

Öğrencilere verilen güvenli kimlik kartının ön kısmında öğrencinin kimlik bilgileri yer alırken, arka kısmında ise “Ailemden ve öğretmenimden habersiz bir yere gitmeyeceğim. tanımadığım kişilerden para veya hediye almayacağım. Issız yerlere, eski ve terk edilmiş binalara girmeyeceğim. Kim o demeden kimseye kapıyı açmayacağım. Tanımadığım kişilerin araçlarına binmeyeceğim. Üzerim de fazla para ve değerli eşya bulundurmayacağım. Gittiğim yerleri aileme, arkadaşlarıma ve öğretmenime bildireceğim. Kötü alışkanlığı olanlarla arkadaşlık yapmayacağım. Tanımadığım kişilere ailem hakkında bilgi vermeyeceğim. Ailemin ve bir yakınımın telefonunu ve ev adresini ezberleyeceğim. Şüpheli kişi ve araçların 155 polis imdat numarasına bildirilmesini sağlayacağım” şeklinde hatırlatıcı güvenlik önlemleri yer alıyor.

 

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş