Çocuklar eğlenerek maneviyat arttırıyor

Alanyurt Hüdayi Camii İmam Hatibi Murak Küçük, çocukları camiye çekebilmek için başlattığı çalışmalar devame diyor. Çocuklar sanal ortamdan uzaklaşarak eğlenceli vakit geçiriyor.

Yayınlama: 20.05.2014
1.263
A+
A-

Çocukların ve gençlerin saatlerce televizyon ve internet başında zaman harcamalarının önüne geçmek için çeşitli aktiviteler ile adından söz ettiren Alanyurt Hüdayi Camii İmam Hatibi Murak Küçük, çalışmaları sayesinde gençleri ve çocukları camiye çekmeye devam ediyor.

 

AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR






Çocukların ve gençlerin saatlerce TV ve İnternet başında esir olmaktan kurtarmak, kötü alışkanlıklardan ve kötü alışkanlığı olan insanların şerrinden uzak tutup caminin çevresinde arkadaşlık ortamları oluşturmak için çalıştığını belirten Küçük, “Çocuklarımız okuldan çıktıktan sonra evine gelip yemeğini yesin sonrada canım sıkılıyor nereye gideyim diye düşündüğü zaman caminin bahçesine girsin.Orada raket oynasın, çayını kahvesi içsin, dondurmasını yesin sonrada ezanı duyunca camiye koşup arkadaşlarıyla beraber namaz kılsın. Çünkü artık camilerde elinde sopayla çocukları gürültü yapıyorlar, gülleri kopartıyorlar diye kovalayan ihtiyarlar yok. Cami kirleniyor diye azarlayan imamlarda yok. Artık caminin halısından duvarından, avizesinden kısacası her şeyinden çocuklar daha kıymetlidir diyen imamlar ve cemaatler var camide. Çünkü her kırılan dökülen tamir edilir ama gençliğinde camiye gitmeyip sigaraya alkole, uyuşturucuya alışanlar ahlaksızlıkları alışkanlık kazananlar kolay kolay tamir olmazlar. Ağaç yaşken eğilir diyen atalarımız bu sözleri boşuna söylememiş.” Dedi.

 

ÇOCUKLAR BÜYÜKLERİNİ ÖRNEK ALIR

Hiçbir babanın çocuğuna güzel terbiyeden daha iyi bir miras bırakamayacağını ifade eden Küçük, “Çocuğunuzu 7 yaşında namaza alıştırın. 10 yaşına kadar iyice alışsın. 10 yaşına geldiğinde kılmazsa hafifçe dövün diyen Peygamberimizin (sav) Aslında işin ne kadar ciddi olduğunu bize anlatmıştır. Çünkü namaz insanları bütün kötülüklerden alı koyar. Gençlik dönemi başlamadan sigara, alkol, uyuşturucu ahlaka aykırı filmler gibi kötülükleri görmeden sokağın etkilerine bulaşmadan çocuklara en güzel aşıdır namaz. Ve bu aşığı etkili olması için en doğru zamanda yapmalıyız yoksa aşı tutmaz. Rabbimizin buyurduğu gibi “Namaz insanı her türlü kötülükten ve fuhşiyatdan alı koyar(Ankebut 45)” namaz dinin direğidir. Bir bina inşaatı yarıya gelmiş ondan sonra direk koymaya kalkarsak olur mu ? Olmaz. Daha temeli atarken sağlam direkler yapmalıyız ki her türlü sallantıdan binamızı korusun. Her türlü fitrenin hayasızlıkların, şeytanlıkların fırtına gibi çocuğumuzun ve gençlerimizin üzerine çullandığı bir zamanda, genç yaşta flörte başlayan, sigara, içki, tiner vb. uyuşturucuya müptela olan annesini döven babasını öldüren, arkadaşlarını bıçaklayan çocuklarımıza en büyük ilaçtır namaz. Tabii bu da iyi bir aile yaşantısı ve terbiyesiyle ancak mümkündür. Anne baba örnek olmazsa olmaz. Çocuklar büyüklerini örnek alır.” İfadelerini kullandı.

 

NAMAZ TÜM KÖTÜLÜKLERİN İLACIDIR

Büyüklerinde birilerini örnek aldığını ifade eden Küçük, “Çocuğumuzun Fatih Sultan Mehmet gibi olmasını istiyorsak bizde Fatih’in haram yemeyen babası 2.Murat gibi, onu abdestsiz emzirmeyen annesi Hüma hatun gibi olmalıyız ve onu Ak Şemsettin gibi molla Gürani gibi hocalara teslim etmeliyiz. Önce anne baba sonrada cami terbiyesi almalı çocuk daha sonrada her türlü kötülüğe ilaç olan namazı günde 5 vakit içmeli. Çocuğumuza oğlum yemeğini ye, dersini yap, terli terli dışarıda dolaşma diye nasihat ettiğimiz gibi evladım hadi öğlen oldu namazımızı kılalım demeliyiz artık. İmamlarımıza da bu konuda çok büyük işler düşüyor. Çünkü olan Ak Şemsettin olurlarsa gençlerimizde Fatih olur ancak, onlar Mus’ab B. Umeyr olursa cahil yesrib Medinei Münevvere (Nurlanmış şehir) olur. Size bu konuda örnek çalışmalar yapan iki genç imamdan örnek vermek istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

ÖNCE MAÇA SONRA NAMAZA

Küçük son olarak benzer çalışmayı İnegöl Hamitpaşa Cami İmamı Mustafa Caba’nında yaptığını belirterek, “Bu genç imam kardeşmiz gezi, piknik ve sporla çocukları camiye alıştırmışlar. Okuldan çıkınca camiye namaza gelip hocalarından derslerini alıyorlar. Bu haftasonu da iki imam, öğrencilerini Hüdai camii bahçesinde toplayıp bir güzel sabah kahvaltısı yapıp sonrada camiye gidip 30 dakika sohbet yaptılar. Ardından halı sahaya gidip maçlarını yapıp öğlen namazını camide topluca kıldırlar. Daha sonra ikindi namazına tekrar camiye gelen öğrenciler namazdan sonra 15 dk kitap okudular. Yine caminin bahçesine inip çocuklar için cami derneğinin açmış olduğu lokalde dondurma ikramını afiyetle yediler ve ardından raket oynadılar. Daha sonra akşam namazına tekrar gelen öğrenciler namazdan sonra yine 15 dk kitap okudular ve evlerine dağıldılar. Bu şekilde örnek çalışmalar yapan imamlarımız var. Allah sayılarını daha da arttırsın. İmkanı olanlar sponsor olursa velilerimiz çocuklarının elinden tutup beraber camiye giderse ve imamlarımızda gayretli olursa aslında çok kolay” diyerek sözlerini noktaladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş