İshakpaşa’dan kan bağışı duyarlılığı

İshakpaşa İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin geleneksel olarak sürdürdüğü kan bağışçısı ikna kampanyasının 3’üncüsünü gerçekleştiriyor. Bugün 09.30-16.30 saatleri arasında İshakpaşa İlkokulunda düzenlenecek olan kampanya kapsamında en fazla bağışçıyı getiren ilk 3 öğrenciye çeşitli hediyeler verilecek.

Yayınlama: 29.12.2014
1.019
A+
A-

İshakpaşa İlk ve Ortaokulu’nda bu yıl ‘Bir Damla Bin Umut’ sloganı ile 3’üncüsü düzenlenen ‘Kan Bağışçısı İkna Kampanyası’ kapsamında minik öğrencilerden birbirleri ile yarışacaklar.

 

KAN SÜREKLİ İHTİYAÇ






Kış aylarında Kan Bağışı oranlarının oldukça düştüğünü belirten Müdür Yardımcısı Yusuf İşgören, kimin ne zaman kana ihtiyacı olacağının hiç belli olmadığını, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu,  bu sürekli ihtiyacın gönüllü, hiçbir karşılık beklemeksizin ve düzenli kan bağışçılarından temin edilebildiğini söyledi. İşgören, “Kış aylarında düşen kan bağış oranını yükselmek, toplumumuzda unutulmaya yüz tutmaya başlayan yardımlaşma ve paylaşma alışkanlığını yeniden anımsatmak ve canlandırmak amacıyla öğrencilerimiz arasında ‘Kan Bağışçısı İkna Kampanyası’ düzenlemekteyiz. Öğrencilerimiz yaş grubu itibari ile kan vermeleri mümkün değil ancak minik yürekleri ve tatlı dilleri ile ikna edebildikleri gönüllü kan bağışçılarını hiç tanımadıkları insanlara umut olabilmek için kan vermeye ikna etmektedirler. Öğrencilerimizi hem onurlandırmak hem de emeklerinin karşılığını çam sakızı çoban armağanı ödüllendirmek amacı ile okul müdürlüğümüz ve Okul-Aile Birliğimizce en çok bağışçıyı getiren öğrenciye Tablet PC, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere bisiklet, en çok katılımcıyı sağlayan sınıfa da piknik hediye edilecektir. Ayrıca kampanyaya katılımcı sağlayan bütün öğrencilerimiz Türk Kızılay’ı tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ ile ödüllendirilecektir” dedi.

 

KÜÇÜK ÇAPTA CHECK-UP

Kan bağışında bulunacak kişiler önce uzman doktor kontrolünden geçeceklerini belirten İşgören, “Kan vermeye uygun olan bağışçıların kanları alınacak. Kan bağışında bulunan kişilerin kanları bulaşıcı hastalıklar yönünden testlere tabi tutulacak, bir nevi küçük çapta bir Check-Up yaptırmış olacaktır. Unutmayalım ki; sağlıklı olan 18-65 yaş aralığında her insan altı ayda bir defa kan bağışında bulunabilir. Kan veren insanların kanları temizlenir, daha sağlıklı olur. Geçen hafta yerel basınızda yer alan ‘İnegöl Kendi Kan İhtiyacını Karşılayamıyor!’ imajını silmek, her alanda bir ilk ve marka olan İnegöl için bir ilki daha gerçekleştirmek istiyoruz. ‘Kan verirsem, kışın üşür müyüm, kansız kalır mıyım?’ endişelerini bir kenara bırakıp, tüm İnegöl halkımızı resmi kimlik belgeleri ile 29 Aralık 2014 Pazartesi günü 09.30-16.30 saatleri arasında İshakpaşa İlkokulu’nda kurulacak olan Kan Bağışı Merkezi’ne bekliyoruz. Üçüncü kan bağışı kampanyamızda hedef bir günde 300 ünite kan” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş