Çocuk istismarına dikkat!

Son yıllarda toplumsal olarak en önemli sorunların başında gelen çocuk istismarına yönelik İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yurt idarecileri ve rehber öğretmenlere yönelik olarak ‘çocuk istismarı’ konulu Hizmet İçi Eğitim Semineri gerçekleştirdi.

Yayınlama: 08.03.2014
2.293
A+
A-

Seminerde konuşan ÜÇEL Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkez Müdürü Aile Danışmanı Sözer Özbek, çocuklara yapılan istismarın yüzde 80’inin tanıdıkları tarafından yapıldığını ve istismarda bulunanların yüzde 70’inin erkek olduğunu belirtti.

İSTİSMARIN BİRÇOK ÇEŞİDİ MEVCUT

İstismarın tanımını yaparak konuşmasına başlayan Sözer Özbek şunları kaydetti: Tehdit etme, küsme, azarlama ve dövme hepsi istismardır. Okuldan kaçma, grupta kaçma, intihar eğilimi istismarın sonucudur. İstismar fiziksel veya duygusal olabildiği gibi bilerek zarar verme ve cinsel istismar da istismarın çeşitleridir.

HERKESİ GÖZ TEMASI İLE DİNLEYİN

İstismara uğrayan çocukların korktuklarını, kendilerine inanılmayacağına ve başlarının belaya gireceğine inandıklarını, istismarcının tehdidinde korktuklarını, iyi çocuklarının böyle kötü kelimeler kullanmayacağını düşündüklerini ve bu yüzden de neler yaşadıklarını anlatmadıklarını dile getiren Özbek, “Türk Ceza Kanunu’nda kadın ve çocuk istismarı 2 kat ceza ile cezalandırılır. Kişinin büyümesini, fiziksel gelişimini engellemek suçtur. İstismara uğrayan çocuk mutlaka size sinyal verir, yardım ister. Herkesi göz teması ile dinleyin. Bu tür şeylerin arkasından beklemediğiniz şeyler çıkabilir. Bir kere olur deprem gibi olur” diye konuştu.






Çocukların gözlemlenmesi gerektiğini, rehber öğretmeniyle görüşülmesi gerektiğini ve gerekirse psikolojik destek verilmesi gerektiğini belirten Özbek, insanların yaptığı her hareketin bir amacının olduğunu ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş