TORUN SAHİBİ BAYANLARIN OKUMA YAZMA AŞKI

İnegöl Belediyesi İNESMEK marifeti ile Akhisar ve Huzur Mahallesi’nden okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği kurslar devam ediyor. Akhisar ve Huzur Mahallesi vatandaşlarına hitap eden kurslarda 32 ila 62 yaş arasındaki bayanlar okuma ve yazma öğreniyor.

Yayınlama: 26.04.2016
870
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Akhisar ve Huzur Mahallesi vatandaşlarına hitap eden kursları ziyaret etti.

 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Aktaş, “2011 yılında 2 kurs merkezi ile eğitim vermeye başlayan İNESMEK bugün 11 farklı merkezde İnegöl halkına ücretsiz eğitim veriyor. İnegöl merkezde yer alan kurslarımızın yanı sıra Huzur Mahallesi, Alanyurt Belediye Ek Hizmet Binası, Yunus Emre Mahallesi, Cerrah Mahallesi, Tahtaköprü Mahallesi, Kurşunlu Mahallesi, Yenice Mahallesi, Akhisar Mahallesinde de kurs merkezi açarak İNESMEK’i halkımızın ayağına götürdük. Eğitim vermek üzere 14 branşla yola başlayan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarımız, İnegöl halkının talepleri doğrultusunda branş sayısını 52’ e yükselterek hizmet vermeye devam ediyor. İNESMEK’te bugüne kadar 5 yıllık süreçte 11934 vatandaşımız kurslarımızdan faydalanarak çeşitli branşlarda eğitimler almıştır. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde bünyesinde bulunan 39 usta öğretici ile 52 farklı branşta, 117 grup ile 2320 kursiyere hizmet veren İNESMEK yoluna emin adımlar ile devam ediyor”






 

“İnegöl Belediyesi olarak İNESMEK kurslarımızda branş belirlerken halkımızın ihtiyaçlarını ve isteklerini de göz önünde bulunduruyoruz. Bu kapsamda bugün Huzur ve Akhisar Mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlediğimiz okuma ve yazma kursumuzu ziyaret ediyoruz”

 

“Okuma – Yazma 1. Kademedeki kursiyerlerimizi ziyaret ettik. Kursun süresi 120 saat. Kursumuz haftada iki gün olup, 3 ay sürmektedir. 2 grup okuma yazma kursumuz devam etmektedir. Şu anda burada bulunan 62 yaşında torun sahibi insanlar var. Tabi bu konuda cesaretli olmak lazım. Onlarda okuma yazma noktasında bu cesareti göstermişler. Ben kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum. Aslında bu cesaretli davranışları genç nesillere de örnek teşkil ediyor. Bu anlamda hem kendilerini geliştirme noktasında hem de örnek teşkil etme noktasında vermiş oldukları mücadele takdire şayandır”

 

“İNESMEK kurslarında eğitim gören kursiyerlerimize başarılar dilerken, emeği geçen yöneticilerden, çalışanlara kadar herkese şükranlarımı sunuyor, kurslarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş