Dini eğitime erken yaşta başlanmalı

Nüve Eğitim ve Kültür Derneği’nin düzenlediği ‘Çocuklarda din eğitimi’ konulu seminerde açıklamalarda bulunan psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanı Abdülbaki Kömür ve Uzman Biyolog Sefa Çetinkaya, dini eğitimin çocuklara erken yaşta verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 11.05.2016
886
A+
A-

 

Sani Konukoğlu Konferans Salonunda sadece kadınlara yönelik düzenlenen konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 






Konferansta konuşan Eğitimci Yazar Abdülbaki Kömür, çocuk eğitiminde iletişimin öneminden bahsederken;  ebeveynlerin dikkat etmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı: “Anne babalar çocuk eğitiminde iltifat ve teşviki bol bol kullanmalıdır. Ebeveynler empati kurarak çocuğun hangi davranışı ne düşünceyle gerçekleştirdiğini düşünmelidir. Emir cümlelerinden uzak durup “yapar mısın eder misin “gibi yumuşak cümleler kullanmalıdır. Anneler her sıkıntıda babaya şikayeti bir çare olarak görmemelidir. Ebeveynler çocuklarına tutacakları sözler vermelidir. Ebeveyn ile çocuk arsındaki çatışmamanın kazananı yoktur”

 

Uzman Biyolog Sefa Çetinkaya ise çocuk eğitiminde ceza nasıl olmalı başlığı altında şu hususlara değindi: “Ebeveynlerin unutmaması gereken en önemli mesele çocuklarımızın birer imtihan sebebi olduğudur. Çocuklar cennet sebebimizdir bunu bilmek ebeveynlerin çocuk eğitimindeki bakış açısını değiştirecek ve sabırlarını artıracaktır. Çocukların doğru davranış sergilemeleri için her evin kuralları olmalıdır. Bu evde yüksek sesle konuşulmaz, bu evde büyüklere saygısızlık edilmez vb. Çocuğun kurallara uyması ebeveyn tarafından desteklenmelidir. Çocuk kurala uymadığında yada hata yaptığında önce o hatayı neden yaptığı araştırılmalıdır. Çocuğun yanlışına verilecek ceza eğitim amaçlı olmalıdır, sözlü dahi olsa şiddet içermemelidir”

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş