İHMED pilav geleneğini bozmadı

İHMED, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Mezuniyet Pilavı’nın 15.sini geçtiğimiz Pazar günü saat 18.00’da İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Programda bin kişilik pilav ikram edildi.

Yayınlama: 10.06.2014
801
A+
A-

Programa Kaymakam Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Müftü Bayram Canbey, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

 

İHL’LİER İNEGÖL GENÇLİĞİNİN ÖNDERİDİR






Programın açılış konuşmasını İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ahmet Taştan yaptı. Taştan konuşmasında şunları söyledi: İnegöl’de manevi alanda hizmet veren, inançlı neslin yetişmesi için çaba sarf eden birçok hayır kurumunun başında ya da yönetim kurulunda İmam Hatip Liseleri var. Tabi sadece ilçemizde değil ülkemizde bu böyle. Bundan dolayı bahtiyarız. İmam Hatip Liseleri, bir işe el attıkları zaman nasıl güzelleşiyor bunu hep beraber yaşayarak görüyoruz. Biz İHMED olarak bu tür ufak tefek çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bunların en basiti şuanda devam etmekte olan 1987-1999 yılları arasındaki dönem mezunlarımızın futbol turnuvasını düzenliyoruz. Bu futbol turnuvası bittiğinde final maçında yine sizleri davet edeceğiz ve halı sahada bir futbol şöleni yapacağız. Şampiyonumuza ödülünü vereceğiz. Bu futbol turnuvasında şunu gördük, ben İmam Hatiplerin erken mezun olanlarını yaşlı biliyordum ama hepsi çok gençmişler. Hepsi davete icabet ettiler ve bizi yalnız bırakmadılar. Yine önümüzde yaz var. 5 yıldır düzenlediğimiz bir yaz okulumuz vardı. Bu sene yaz okulumuzu Hacer Salih İmam Hatip Ortaokulu’nda yapacağız. İnegöl öğrencilerine hizmet edebilmek İnegöl genelindeki derneklerin de boyunu aşan bir şeydir. Ama ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi çerçevesinde bu çalışmalar yapılacak ve İnegöl gençliğine İmam Hatipliler önderlik yapacaklar, öncülük yapacaklar.

 

FİDAN KÖKLERİ İYİ EĞİTİMDEN GEÇİYOR

İmam Hatip Lisesi Müdürü Saim Yıldız ise şunları kaydetti: Bizler İnegöl İmam Hatip Lisesi olarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında bin 544 öğrenci ve 90 öğretmenle birlikte eğitim öğretime devam ettik ve elimizdeki fidanları köklerini hiçbir zaman unutmadan dini ilimler yanında fen ve sosyal ilimlerle de onları besleyerek milletin değerleri ile çağın değerlerini özümseyerek milletine ve insanlığa ibadet anlayışı ile hizmet edecek elemanlar olarak yetiştirmeye çaba sarf ettik. Bizler bu ailenin tüm gönül verenlerini birbirleri ile ve okulları ile sürekli iletişim içerisinde olmaya çağırıyoruz. Mezunlar günümüz tekrar hayırlara vesile olsun.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Kaymakamı Ali Akça’nın selamla konuşmalarının ardından etkinlik konser ve pilav ikramı ile sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş