Bembeyaz gençlerin Ramazan bereketi

İnegöl Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, Ramazan Ayı’na özel yaptığı etkinlikler ile 11 ayın sultanından nasiplenmeyi bildi.

Yayınlama: 15.07.2015
809
A+
A-

İlçemizde gençlere yönelik yaptığı faaliyetler ile ismini Türkiye’nin bölgelerinde duyuran ve bilgi yarışmalardaki başarıları nedeni ile İnegöl’ün göğsünü kabartan Bembeyaz Gençler, Ramazan’ı da boş geçirmedi.

 

BİR BEREKET AYININ DAHA SONUNA GELDİK






Ramazanda birçok etkinlikle bulunduklarını belirten Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Necat Başkurt, “Bir Ramazan Ayı’nın daha sonuna geldik. Bir bereket ayının daha sonuna geldik. Bu ay içerisinde yapılan amelleri Rabbim katında kabul eylesin. 11 Ayın sultanı Ramazan Ayı’mız artık bitti gibi birşey. Amel defterlerimize güzel şeyler kazandırmak için bizde Bembeyaz Kulübü olarak etkinliklerde bulunduk. Etkinliklerimizde yaptığımız aktivite, dini sohbet ve zulüm gören Müslüman kardeşlerimize dua da bunlardan bir kaçı” dedi.

 

KULÜBÜN AMACI HEM EĞİTİM HEM AHLAK HEM DE MANEVİYAT

Ramazan Ayı nedeni ile özellikle dini sohbetlere ve iftar programlarında birlik ve beraberliğin yaşanması adına etkinliklerde bulunduklarını belirten Başkurt, “Özellikle Ramazan Ayı olması nedeni ile sürekli iftar programları düzenledik. İftar Programları ile birlikte de dini sohbetlerimizi gerçekleştirdik. Bu Kulübün kuruluş yıllarından beri bir gayesi var. O gaye de çocuklarımıza maneviyatı aşılayıp, din üzerine ahlaklı insanlar olmasına vesile olmaktır. Bu nedenle çocuklarımızın manevi gıdalarına dikkat etmemiz gerekiyor. Onlara para vererek, onları takip etmeyerek, onlarla oturup konuşmayarak anne ve babalık yapmak mümkün değil. Çocuklarımız ile ilgilenmeliyiz. Onların kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için sürekli takip etmeliyiz. Bunun yanında dini gıdalarla da çocuklarımızı beslemeliyiz. Bu gıdalar ile birlikte çocuklarımızda ahlaki anlamda gelişmeler meydana geliyor. Kulübümüz çocukları hem öğrenim olarak hem de ahlaki olarak yetiştirmek için var. Bu nedenle bizler de kulübümüzün bu amacından şaşmayarak çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

 

GELECEK ÇOCUKLARIN ELİNDEDİR

Yaz aylarının gelmesi ile beraber ailelerin sürekli kendilerini aradığını belirten Baştürk, “Ailelerimiz tanıdıklarının vesilesi ile böyle bir kulüp olduğunu öğreniyorlar. Ve bizlere telefon açıyorlar. Kendileri de çocuklarını buraya getirerek kayıt yaptırıyorlar. İnegöl’de şu anda yaptığımız etkinlikler ve verilen derslerle birlikte tek olma özelliğini taşıyoruz. Amaç ve öğrenim bakımından çok ileri durumdayız. Ailelerimiz bizimle diyaloga girebilir. Unutulmamalı ki; gelecek çocukların elindedir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş