İDOHA’dan“Eğitim” projeleri

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ı ziyaret ederek okullarda gerçekleştirilmesini planladıkları projelerini aktardılar.

Yayınlama: 25.02.2015
793
A+
A-

İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, dün İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican’ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN PROJELERİMİZ VAR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, “İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği olarak ağaç yaşken eğilir felsefesinden hareket edip hayvan ve doğa sevgisini aşılayabileceğimiz en temel kurum olan sizleri ziyaret etmek istedik. Yaşı küçük öğrencilerimiz için çeşitli projelerimiz var. Sokak hayvanlarına nasıl yaklaşılabilir ve doğaya ilişkin eğitim sunumlarımız var. Sizden bu tarz eğitimleri okullarda Rehberlik derslerinde sunulması hususunda gerekli destek bekliyoruz. Böylelikle çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak niyetindeyiz. Bu nedenle ziyarete geldik” dedi.

 

DİNİMİZ BUNU TAVSİYE EDER

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Hayvan sevgisine ve hayvanları korumaya yönelik bir dizi çalışma istek ve talepler var. Biz de bunu uygun görüyoruz. Gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra talepler iletilir. Biz onaylar alır okullara göndeririz. Bizim kültürümüz ve inancımız insanlara olduğu gibi hayvanlar ile bütün canlılara merhamet etmeyi gerektirir. Hatta Peygamber efendimizin buyurmuş olduğu Hadis-i Şerif var. Buna çok güzel örnek. Bizim kültürümüzde hayvanlara merhamet edilmesi ve iyi muamele edilmesi tavsiye edilir. Hatta emredilir. O nedenle tabi biz sokaklarda terk edilmiş hayvanları görüyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş