FİNALİN PROVASINI İNEGÖL’DE YAPTILAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışması’nda Marmara bölge 1’incisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Mirket Ailesi ekibinin ‘Hayaller ve Gerçekler’ adlı oyunu, 18 Mayıs’taki Türkiye finali öncesi İnegöl Belediyesi organizasyonu ile İnegöllülere sunuldu.

Yayınlama: 16.05.2016
867
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın  ‘Hayallerini Sahneye Taşı Yarışması’ için yazılmış ve sahnelenmiş olan ‘Değerler’ adlı tiyatro oyunu, İnegöl Belediyesi organizasyonu ile dün akşam İnegöllülerle buluştu. Mobilya Müzesi konferans salonunda sahnelenen tek perde ve 5 bölümden oluşan oyuna, İnegöl halkının ilgisi de yoğun oldu. Bir kadının yaşadığı dramı adalet, dürüstlük ve saygı üzerine anlatan gösteride oyuncuların performansı alkış aldı. Aynı programda ‘Değerler’ oyununun ardından ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışması’nda Marmara bölge 1’incisi olarak Türkiye finallerin katılmaya hak kazanan Mirket Ailesi ekibinin ‘Hayaller ve Gerçekler’ adlı 15 dakikalık oyunu sahnelendi. Oyuncular 18 Mayıs’ta yapılacak Türkiye finali öncesi finalin provasını da İnegöllü izleyicileri karşısında yapmış oldu.

 

“KÜLTÜR-SANATA ÖZEN GÖSTÖERİYORUZ”






İlçe halkının pür dikkat izlediği oyunları Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu da takip etti. Program sonunda Adil Kansu, oyunları sergileyen iki gruba da çiçek takdim etti. Sahnede izleyicilere yönelik bir konuşma da yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarını hassasiyetle sürdürürken, kültür-sanat etkinliklerine de ayrı bir özen gösterdiklerini ifade etti.

 

Belediye olarak her kesimden herkesin seveceği kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Adil Kansu, “Her yaş grubunun zevkle bu tür etkinliklere katılması da en büyük hedefimizdir. Bu manada özellikle gençlerimizin uğraş verdiği ve emek sarf ettiği kültür sanat faaliyetlerini desteklemek ve onların çalışmalarına katkı koymak adına çeşitli etkinlikler ortaya koymaktayız. Ayrıca şehrimizdeki gençlerimizin kültür sanat faaliyetlerinde uğraşmalarına öncülük eden İnegöl Gençlik Merkezi de ortaya koyduğu etkinlikler ile farkındalığını göstermeye devam ediyor. Bu manada gençlik merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren tiyatro gruplarının elde ettikleri başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Gençlik Merkezleri Arası Skeç Yarışması’na İnegöl’den 10 grup olmak üzere Bursa genelinden 16 grubun katıldığını ve yarışmanın Bursa finalinin 17 Şubat 2016 tarihinde İnegöl Kent Müzesinde yapıldığını anımsatan Adil Kansu, “Bursa finalinde 2.’lik, 3.’lük dereceleri ve en iyi tema ödülünü İnegöl’den yarışmaya katılan gruplar aldı. Edirne’de yapılan Marmara Bölge finalinde ise Mirket Ailesi ekibi ‘Hayaller ve Gerçekler’ adlı oyunlarıyla bölge birincisi seçilmişlerdi. Bu yarışmanın Türkiye finali 18 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Yarışmada derece elde eden gençlerimizi huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum. Bizler belediye olarak gençlerimizin kültür sanat alanında uğraş verdikleri bu çalışmaları desteklemek adına dönem dönem sahneye koyduğu oyunları halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın  ‘Hayallerini Sahneye Taşı Yarışması’ için yazılmış ve sahnelenmiş olan ‘Değerler’ tiyatro oyunu ile bu akşam sizlerin karşınızdayız. Tek perde 5 bölümden oluşan oyunumuz bir kadının yaşadığı dramı değerler(adalet, dürüstlük, saygı)  üzerinde anlatan bir oyundur. İnegöl Belediyesi olarak da kültür sanat faaliyetlerine desteklerimiz devam etmektedir. Tiyatro, koro ve drama alanında çalışmalarımız sürüyor. Bu manada her sene eylül ayında tiyatro, drama gibi kurslarımıza yeni müracaatlarımızı aldığımızı hatırlatarak tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi açmış olduğumuz bu kurslarımıza davet ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

HABER: İsmet CİNKARATAŞ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş