Her şey İnegöl’de kalmaları için

Eğitimlerinin 2’nci yılında İnegöl Meslek Yüksek Okulu’ndan çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin sayısı ciddi rakamlara ulaşınca İMOS konuya el attı. Sorunun çözümüyle ilgili olarak İMOS Başkanı Mustafa Akyol, “Öğrencilerin İnegöl’de kalması ve mobilya sektörüne kazandırılması lazım, burs vermek de dâhil pek çok çözüm üzerine çalışıyoruz” diye konuştu.

Yayınlama: 09.04.2014
1.122
A+
A-

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu, Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’ı makamında ziyaret etti. Bölüm başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda İMOS ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu arasında ortak yürütülecek çalışmalar ve projeler istişare edildi.

 

İnegöl Mobilya sanayisinin ihtiyaç duyduğu pek çok bölümün İnegöl’de faaliyet gösterdiğine dikkat çeken İMOS Başkanı Mustafa Akyol, sanayici ve üniversite arasında ki bağın olması gerektiği kadar sıkı olmadığını söyledi.






 

ÖĞRENCİLER İKİNCİ SENE OKULDAN AYRILIYOR

Akyol açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bugün burada meslek yüksekokulumuz ve İMOS olarak birlikte yürüteceğimiz projeleri, üniversitemizden daha efektif nasıl faydalanabileceğimizi ve üniversitemize sanayicilerimiz nasıl destek olabilir konularını istişare ettik. İnegöl’de mobilya üretimi yapan pek çok arkadaşımız alaylı. Bu işin okulunu okumuş, üretim teknolojileri hakkında veya verimli üretim hakkında akademik bilgiye sahip olan üretici arkadaşımız çok az. Bizler işin temelinden gelmişiz ancak bu bilgileri bilimsel alt yapı ile birleştirmek işlerin bereketi açısından önemli. Kentimizde bizlere hizmet eden bir yüksekokulumuz var, eğitim komisyonumuz ve sekretaryamız vasıtasıyla daha önce de bir araya gelinmişti. O görüşmelerde gelinen noktaların daha somutlaştırılması için bugün yönetim kurulumuz ile birlikte hocamızı ziyaret ettik. Meslek Yüksek Okulumuzun en önemli sorunlarından biri okumaya gelen öğrencilerin ikinci sene okuldan ayrılmaları. Bu konu üzerine çeşitli projeler üretiyoruz. Öğrencilerin İnegöl’de kalması ve mobilya sektörüne kazandırılması lazım, burs vermek de dâhil pek çok çözüm üzerine çalışıyoruz. Ayrıca mobilya bölümünün bazı teknik eksiklikleri var bunların da tanzimi için gerekli çalışmaları başlattık.

 

BU ÖĞRENCİLERİ İŞ DÜNYASI İÇİN HAZIRLIYORUZ

İMOS yönetim kurulunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hikmet Sami Yıldırımhan “Sanayicilerimizin okulumuzla ilişkilerinin artması bizim için hem önemli hem güzel bir gelişme. Neticede biz bu öğrencileri iş dünyası için hazırlıyoruz. İMOS yönetim kurulu ile pek çok konuyu masaya yatırdık. Alınan kararları, okulumuzdan ve dernek yönetiminde sorumlular belirleyerek daha detaylı olarak takip edeceğiz. Projelerimiz İnegöl mobilya sektörünün önünü açacaktır” dedi.

 

Görüşmenin ardından İnegöl Meslek Yüksek Okulu müdürü Hikmet Sami Yıldırımhan ve İMOS

Yönetim Kurulu Üyeleri, okulda yerinde inceleme yaparak teknik eksikliklerle alakalı istişarede bulundular.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş