İnegöl’e edebiyat tohumu

Kent Konseyi Kültür Sanat ve Edebiyat Çalışma Gurubu Başkanı Harun Demir, yazılı basın açıklamasında bulunarak, Sezai Karakoç ve Mustafa Kutlu okumalarını başlattıklarını, bunun amacının ise İnegöl’e edebiyat tohumunu atmak olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 23.12.2014
874
A+
A-

8 Okulda projenin hayata geçirildiğini belirten Harun Demir, temennilerinin gönüllü öğretmenler bularak bu projeyi bütün okullara yaymak olduğunu belirtti.

 

EDEBİYAT TOHUMU ATMAK İSTİYORUZ






Harun Demir, yazılı basın açıklamasında, “İnegöl kent konseyi, kültür edebiyat çalışma grubu öncülüğünde Sezai Karakoç ve Mustafa Kutlu okumaları başlattık. Bu iki yazarın duyuru ve afişlerini okulların panolarına astık. Edebiyatımızın yaşayan bu iki hikaye ve şiir ustasının kitaplarını öncelikle lise öğrencileriyle buluşturarak İnegöl’e bir edebiyat tohumu atmak istiyoruz”

 

MUSTAFA KUTLU’NUN 25, SEZAİ KARAKOÇ’UN 10 KİTABI OKUNACAK

“Milli Eğitim Müdürlüğü izniyle  okullardaki sistem şöyle yürüyecek: Okul idarecilerinin görevlendirdiği öğretmenler öncülüğünde, dileyen her öğrenci kitap okumak için görevli öğretmene müracaat edecek ve kendisine yazarın kitabı verilecek. Mustafa Kutlu’nun yirmi beş, Sezai Karakoç’un da on kitabı okunacak. Kitapları kent konseyi olarak ücretsiz olarak okullara temin ediyoruz”

 

AMAÇ İNEGÖL’ÜN TAMAMINA UYGULANMASI

“Geçen hafta itibariyle Turgut Alp Anadolu, İnegöl Anadolu, İmam hatip lisesi, Nene Hatun kız meslek lisesi, Kız İmam hatip lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, Kız meslek lisesi, Küçükçalık Anadolu lisesi ve özel altın nesil okulu olmak üzere toplam dokuz lisemizde bu okumalar başlamıştır. Amacımız bütün okullarda gönüllü hocaların bulunması ve projenin İnegöl’ün tamamında uygulamasıdır”

 

ÖĞRENCİLER İLE YAZARLAR BİR ARAYA GELECEK

“Bir projemiz de bu yıl ki eğitim öğretimin sonunda tüm kitapları okuyan öğrencilerimizi İstanbul da ki yazarlarıyla buluşturmaktır. Bu okumaların halk arasında dalga dalga yayılmasını ve bu güzel kentin aynı zamanda bir şiir, kültür ve edebiyat alanında da öncü olmasını istiyoruz. Gençlerimize yeni ufuklar ve kültürel beslenme kaynakları sunmak istiyoruz. Tüm  lise okullarımızın idareci ve öğretmenlerini ve  velilerimizi bu önemli ve çok anlamlı projeye katkı sağlamaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş