Özel Kosova Ufkum’dan engellilere ziyaret

Özel Kosova Ufkum İlkokulu öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği öğrencilerini ziyaret ettiler.

Yayınlama: 08.12.2014
769
A+
A-

ZİHENDER’in Yenicedeki dernek binasında gerçekleşen ziyarette Özel Kosova Ufkum İlkokul öğrencileri, zihinsel engelli çocukların ürettiği çini tabaklarını ve üretimin nasıl yapıldığını yakından görme fırsatı buldular.

 

ENGELLİLERİMİZİN MUTLULUĞU HEPİMİZİN YAŞAMINI GÜZELLEŞTİRECEKTİR






3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle okulumuzun öğrencileriyle birlikte ZİHENDER bünyesinde çini eğitim işleme eğitimi ve üretimi yapan kardeşlerimizi ziyaret etmek amacıyla geldiklerini söyleyen Özel Kosova Ufkum İlkokul Müdürü Erol Baştürk,” Toplumumuzun değerli ve özel bireyleri olan engellilerimizin mutluluğu hepimizin yaşamını güzelleştirecektir. Eğitimle güçlendirilmiş, yetenekleriyle üreten bireyler olarak topluma kazandırılmaları, onların engellerini azaltacaktır. Burada kardeşlerimizin Çini işlemeciliği ve üretimi yaptıklarını görmekten son derece mutlu olduk. İlkokul öğrencilerimiz yapılanları ilgiyle izlediler. Umarım bu ziyaret öğrencilerimize çok şey katmıştır diye düşünüyorum” dedi.

 

ENGELLİLER KONUSUNDA BİLİNÇ VE HASSASİYETİN FAZLASIYLA OLUŞACAĞINA İNANIYORUM

Özel Kosova Ufkum İlkokul öğrencilerinin Derneklerine yaptıkları ziyaretten son derece mutlu olduğunu söyleyen Zihinsel Engelli ve Bakıma Muhtaç Çocukları Koruma Derneği (ZİHENDER) Başkan yardımcısı Pelin Ergin,” Engelli özel insanlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekiyor.  Bu özel insanlarımızın, İş ve Eğitim hayatında olduğu kadar, sosyal hayatta da aktif bir yaşam sürmeleri en doğal haklarıdır. Bu nedenle Derneğimiz bünyesinde iş, eğitim ve sosyal hayata katılma konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları yerinde görmek için Bizi ziyarete gelen İlkokul öğrencilerimizde bu tip ziyaretlerle Engelliler konusunda bilinç ve hassasiyetin fazlasıyla oluşacağına inanıyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş