Satranç ödülleri sahiplerini buldu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen okullar arası satranç turnuvasının finali gerçekleştirildi. Dereceye giren okullar ve öğrenciler, kupa ve madalyalarla ödüllendirildiler.

Yayınlama: 13.05.2016
860
A+
A-

9-12 Mayıs tarihleri arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü ortaklığında İnegöl İlçe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen okullar arası satranç turnuvasında dereceye giren okul ve sporcular dün düzenlenen törenle ödüllendirildiler. Ödül törenine; Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdiler.

 

260 ÖĞRENCİ YARIŞTI






Tören esnasında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bildiğiniz gibi 9 Mayıs’ta satranç turnuvası başlatmıştık. Turnuvamız sona erdi ve ödül töreni yapıyoruz. Bu turnuvaya 59 okulumuzdan 260 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerimiz 770 maç yaptılar. Bu maçlar sonunda 6 kategoride şampiyonlar belli oldu. Ana sınıflar arasında olanları derecelendirmeye tabi tutmadık. Hepsi birinci. Ödüllerini dağıtacağız. Kupa ve madalya ile katılım belgesi vereceğiz. Bu turnuvayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Spor Müdürlüğü ortaklaşa gerçekleştirdik. Sponsor olarak da Satranç Federasyonunun katkıları oldu. Belediyemizden de katkılar aldık. Görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de kutluyorum. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

 

DERECEYE GİRENLER İNEGÖL’Ü İLDE TEMSİL EDECEKLER

Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel ise, “4 günlük bir satranç turnuvamızın finali oynandı. Ödül törenimiz olacak. Turnuvaya katılan oyuncu sayısı 250’nin üzerinde… Bu bir ilçe için ciddi bir rakam. 700’ün üzerinde müsabaka yapılmış. Öğrencilerimiz ödüllerini alacak. Geçtiğimiz günlerde masa tenisi turnuvamız vardı. Onların da ödüllerini vereceğiz. 27 okul arasında 6 kategoride ödüller verilecek. Derece alanlar ilde şampiyonaya katılacak. İlçemizde bu tür faaliyetlerin yapılması salonumuzun kullanılması açısından kıymetli… Zekâ oyunları olması hasebiyle satrancın ayrı bir önemi var. Velilerimizin bu alanda öğrencilerimizi desteklemelerini istiyorum. Destekleyenleri de kutluyorum. Burada şampiyon olan öğrencilerimiz de üst liglerde devam edecekler. Bizim önümüzdeki yıl projemiz var. Satranç ligi oluşturmak istiyoruz. Haftalık ve aylık olarak yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL CİDDİ BİR POTANSİYELE SAHİP

Son olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Hem Milli Eğitim hem de Spor Müdürlüğümüzün organize ettikleri satranç turnuvasına iştirak ettik. Bu çocuklar hepimizin, kurumlar hepimizin. Bizler de yapılan bütün organizasyonlara destek olmaya çalışıyoruz. Kıyısında, köşesinde, merkezinde bir noktasında olmaya çalışıyoruz. İnegöl hem toplam nüfusu hem genç nüfusu hem de öğrenci nüfusuyla ciddi bir potansiyele sahip. Biz iyi bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu gençlere sahip çıkmalıyız. 60 bin öğrencimiz var. Spor çeşitliliği içinde de sadece futbol, voleybol, basketbol değil ama kişisel sporları da geliştirmek lazım. Satrancı önemsiyorum. Satrançta yapacağınız hamle öncesinde sonradaki birkaç hamleyi planlayacaksınız. Strateji oyunu. Hayatın kendisi de bir strateji. Her şey yolunda gitmeye bilir ona alternatif hazırlamak lazım. Hayat da bir satranç oyunu gibi… Belediyemiz bu ve benzeri oyunlara katkı sunmaya devam edecek. Burada tüm öğrencilerimiz başarılı olmuştur. Bu tür organizasyonlara katılmak bile medeni cesaret istiyor. Katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren okul ve sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş