Hacı Kemal’de Necip Fazıl konuşuldu

Alkışı Sevmeyen Şair, Necip Milletin Fazıl Şairi, Akrebin Şifresi, Güllü, Suskun Ayakkabı adlı kitapların yazarı olan Murat Kaya, Nilüfer Hacı Kemal Liseleri öğrencileriyle bir araya geldi.

Yayınlama: 17.12.2014
726
A+
A-

Yazar Murat Kaya, öğrencilere okulun aylık kitap okuma listesinde yer alan “Necip Milletin Fazıl Şairi” adlı kitabından hareketle, kısaca Necip Fazıl’ın hayatındaki önemli değişikliklere değindi.

 

Kısakürek’in, gençlik yıllarında doğru kitapları okumamasından dolayı zihni yapısının bulanmış olduğunu ve bu yüzden kendini bir kanalizasyon çukurunda hissettiğini dile getiren Murat Kaya, Üstadın, Abdulhakim Arvasi’yi tanımasıyla hayatının yüz seksen derece değiştiğini ve Allah’a yöneldiğini ifade etti.






 

Kaya, pek bilinmeyen fotoğraflarıyla zenginleştirilen sunumda, ayrıca üstadın edebî hüviyetinin yanı sıra çocukluğuna, gençliğine ve insani münasebetlerine de temas etti.

 

Öğrencilere ise “Genç nesil ‘Çile’yi mutlaka okumalı ve Necip Fazıl’ı doğru tanımalıdır.” tavsiyesinde bulundu.

 

Nilüfer Hacı Kemal Lisesi Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, yazar Murat Kaya’nın ziyaretiyle ilgili olarak şunları söyledi: Değerli yazarımız Murat Kaya’ya Fazıl şairimizi gençlerimize ideal bir model olarak tanıttığı için teşekkür ediyor ve bu büyük edib ve mütefekkirin her fırsatta gençlerimize anlatılması gerektiğine inanıyoruz.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş