Engelsiz resimlerde sergilendi

“Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda gerçekleştirilen el emeği kurslarında hayata geçirilen eserler düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu. Programın öncesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebeti ile okulda eğitim gören engelli öğrencilerce hayata geçirilen eserler de sergilenerek öğrencilere moral verildi.

Yayınlama: 10.05.2016
857
A+
A-

 

Dün saat 15.00’da Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda gerçekleştirilen Engelliler Haftası ile Okullar Hayat Olsun el emeği sergilerinin açılışlarına; Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katılım gösterdiler. Engelli öğrencilerin sergilerinin açılmasıyla başlayan programın 2. bölümünde el emeği sergisinin açılışına geçildi.

 






SEZONUN İLK SERGİSİ

Programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Halk Eğitim Merkezimizin 4 yıldır Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda yapmış olduğu kursların bir yenisinin daha sergisini açıyoruz. Giyim, mefruşat, iğne oyası ve resim olmak üzere 4 kursumuz var. Bu kursların içinde en özellikli kursumuz iğne oyası kursudur. İğne oyası İnegöl’de en geniş anlamda kazandırdığımız kurslarımızdan bir tanesidir. Bursa’nın birçok yerinde bu kurs vardı ama İnegöl’de bu el sanatının gelişmesine biz öncülük ediyoruz. Sergimizde çok güzel eserleri göreceğiz. Bakanlığımızın ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi var. Gaziosmanpaşa İlkokulu velileri, okulun müsait olan dersliklerinde öğrencilerle birlikte farklı kurslar alarak projenin hakkını veriyorlar. Bizlere bu misafirperverliği gösterdikleri için okul yönetimimize teşekkür ediyorum. Öğretmen ve kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz. Halk Eğitim olarak 2015-2016 sezonunun ilk sergisini burada açıyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

SERGİLERİN DEVAMI GELECEK

Açılışın hayırlara vesile olmasını temenni ederek kürsüye çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Çok değerli kursiyerlerimizin el emeği, göz nuru eserleri sergisinin açılışını yapıyoruz. Bu sezonun sonuna da yaklaşmamız münasebetiyle yaptığımız bu kurslarda ortaya konan eserler birer birer açılıyor. Milli Eğitim olarak örgün eğitimin yanında yaygın eğitimin bir parçası olan Halk Eğitimimizde yetişkinlerimiz, velilerimiz bu tür kurslara devam ederek hem zamanlarını değerlendiriyorlar hem de üretkenlik gösteriyorlar. Ekonomiye de katkı sağlayabiliyorlar. Bu çok önemli. İnegöl’de bu kurslarımız yoğun şekilde devam ediyor. Kursiyerlerimiz iştirak ederek bizleri memnun ediyorlar. Kursiyerlerimize el emeklerini öğreten usta öğreticilerimize de teşekkür ediyorum. Açılışını başlatmış olduğumuz bu tür kursların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum”  şeklinde konuştu.

 

GURUR VERİCİ

Son olarak konuşan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “İnegöl’de gerçekten çok hoşumuza giden ve gurur duyduğum 2 etkinliğe katıldım. Biri İlçe Kapalı Spor Salonu’nda Milli Eğitim ve Gençlik Spor Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen satranç turnuvasıydı. Orada yüzlerce öğrencimiz satranç oynadılar ve İnegöl’deki şampiyonaya başladılar. Dereceye giren öğrencilerimiz de İnegöl’ümüzü dışarıda temsil edecekler. İkinci olarak burada Milli Eğitim ve Halk Eğitim müdürlüklerimiz ortaklaşa bir hizmet yapıyorlar. Bu çok gurur verici bir şey. 2 resmi kurum dayanışma içerisinde kıymetli kursiyerlerimiz ve onların hocalarıyla birlikte bu sergiyi düzenlediler. İNESMEK olarak biz de bu tür sergileri gerçekleştiriyoruz. Kursiyerlerimiz çok kısa bir sürede bu sanatları öğrenerek destek ve katkılarla hem zamanlarını değerlendiriyorlar hem de kısmen de olsa aile bütçesine katkıda bulunabiliyorlar. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak sergi beğeniye sunuldu. 4 kurstan 70 kursiyerin sene boyunca hayata geçirdiği yaklaşık 500 eser, protokol ve vatandaşlar tarafından ilgiyle incelendi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş