İMYO’lular burs miktarından memnun

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Kredi ve burs miktarı 2015’te 330 liraya yükseltilecek, yüksek lisans öğrencileri 660, doktora öğrencileri 990 lira alacak” demesinin ardından, İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören bazı öğrenciler, burs miktarlarının öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olduğunu ifade ettiler.

Yayınlama: 31.12.2014
782
A+
A-

Arınç’ın, “2014’te kredi ve burs miktarı aylık 300 lira iken 2015’te 330 liraya yükseltiliyor. Yüksek lisans öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine 990 lira ödenecektir” diyen Arınç, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarındaki öğrencilere sağlanan beslenme yardımının günlük 7 lira 30 kuruştan 2015’te 8 liraya yükseltileceğini söyledi” ifadelerinin ardından İMYO’lu öğrenciler görüşlerini ifade ederek, belirtilen burs miktarının öğrenci ihtiyaçları için yeterli olduğunu belirtti.

 

BURSLARIN AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ






İnegöl Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü’nde eğitim gördüğünü ifade eden Bilal Şahin, “2. Öğretim Dış Ticaret okuyorum. Ben burs miktarının bir öğrenci için makul olduğunu düşünüyorum. Ama bursun kime çıkacağı hala belli olmadı. Bu nedenle bir an evvel bursların açıklanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

GEREĞİNDEN FAZLA YETERLİ

Elektrik ve Elektronik Bölümü’nde öğrenim gören Tunahan Sancaktar, “Burs miktarı güzel. Öğrencilerin zaten her zaman paraya ihtiyacı vardır. Burs miktarı bence yeterli. Hatta gereğinden fazla yeterli” dedi.

 

BURS MİKTARI AÇIKLANDI AMA KİMİN ALACAĞI AÇIKLANMADI

İnşaat Bölümü’nde öğrenim gören Esat Çelebi, “Burs benim için yeterli. Burs miktarı açıklandı ama kimin alacağı açıklanmadı. Onu bekliyoruz. İnşallah en kısa zamanda açıklanırsa çok güzel olur” şeklinde konuştu.

 

HER ÖĞRENCİ İÇİN YETMEYEBİLİR BU MİKTAR

Elektrik Bölümü’nde eğitim gördüğünü belirten Fatih Akdeniz, ” 330 Lira bir öğrenci için yeter ama burada fiyatlar biraz pahallı. Her öğrenci için yetmeyebilir bu miktar. Tabi miktar açıklandı ama henüz kimin burs alacağı belli değil. İnşallah bize de nasip olur” dedi.

 

HER TÜRLÜ MASRAFINI KARŞILAR

Mobilya Dekorasyon Bölümü’nde öğrenim gören bir başka İMYO’lu öğrenci Fahri Nerse, “330 TL bence yeterli. Öğrenciye bu miktar yeter ve her türlü masrafını karşılar” ifadelerini kullandı.

 

HERKESİN GÖRÜŞÜ AYRI OLABİLİR

Elektrik Bölümü’nde öğrenim gördüğünü belirten Ferhat Sezek ise, “Ben burada yaşıyorum. Bu miktarın bence yeterli olduğunu düşünüyorum ama herkesin görüşü ayrı olabilir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş