Safvet’ten dünya 1’inciliği

Kenya’nın Başkenti Nairobi’de Light Academy Eğitim Kurumları arasında düzenlenen çevre projesi yarışmasında Özel Nilüfer Safvet Koleji Dünya 1’inciliği ve Dünya 3’üncülüğü kazanarak büyük bir başarı kazandı.

Yayınlama: 07.05.2014
963
A+
A-

Afrika’nın tek Çevre Olimpiyatı olan, Light Academy Eğitim Kurumlarının düzenlediği ve açılışına Kenya Milli Eğitim Bakanı ile çok sayıda devlet yetkilisinin katıldığı Golden Climate (Altın İklim) Olimpiyatına 31 ülkeden 136 proje katıldı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇOK YÖNLÜ YETİŞMESİ VE DÜNYAYI TANIMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Nilüfer Safvet Koleji Okul Müdürü İsmail Göbül, “Uluslararası, ulusal ve il genelinde yapılan yarışmalarda okulumuz ilçemizi en güzel şekilde temsil ediyor. Okulumuz, olimpiyat ve proje yarışmalarında başarılı öğrenciler yetiştirmektedir. Bugünkü basın toplantısı da bunun en güzel kanıtıdır. Biz okul olarak ilçemizin adını eğitimde duyurmak için öğretmen ve öğrencilerimizle gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. Okul olarak öğrencilerimizin çok yönlü yetişmesi ve dünyayı tanıması bizim için çok önemli. Öğrencilerimizin özgüvenlerinin gelişmesi ve ilgi duydukları alanlarla ilgili çalışmalar yapması adına ulusal ve uluslararası tüm yarışmalara katılmaya özen gösteriyoruz. Kenya’da yapılan Çevre Olimpiyatı da bunlardan bir tanesi. Öğrencilerimiz lise öğrencileri ile birlikte bu yarışmaya katıldılar. 7. sınıf öğrencilerimiz projelerini en güzel şekilde sunarak ülkemize madalya kazandırarak İnegöl ve Bursa’nın gururu oldular” dedi.

 

İNEGÖL’Ü ULUSLAR ARASI BAZDA TEMSİL ETMENİN GURURUNU YAŞAMIŞ OLDUK

Nilüfer Safvet Koleji Fen ve Teknoloji Öğretmeni Cafer Sezer ise, “Biz bu yarışmaya daha önceden hazırlık yaptık. Sene başından beri pek çok proje çalışması içerisindeydik. Özellikle proje kulüplerimiz bu konuda çok gayretliler. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çok güzel çalışmalar ortaya koydular ve başvurduk. Neticesinde 2 tane projemiz orada yarışmaya hak kazandılar. Orada, Türkiye’yi ve İnegöl’ü uluslar arası bazda temsil etmenin gururunu yaşamış olduk. Uzak bir ülke olduğundan dolayı ailelerimiz çocuklarını çekinerek de olsa gönderdiler. Onlara da bu konuda teşekkür ediyorum. Bize itimat ettiler. Kenya’da, Afrika’da çok güzel bir yarışma süreci geçirmiş olduk. Yarışmada 2 projemiz de çok fazla ilgi gördüler. Oranın üniversitelerinden ve bazı yurtdışı üniversitelerinden jüriler projelerimizi değerlendirdiler. Önce bir sergi alanında sergiledik. Sergi esnasında bütün misafirler tek tek projeleri gezebildiler. Abartı olmasın ama öğrencilerimiz projelerini yaklaşık olarak 200 defa İngilizce sunum yaparak anlatmışlardır. Sonrasında jüri üyeleri onları ayrı odalara alarak birebir projelerini anlatmalarını istediler. Pek çok ülke içerisinde 1’inci olmanın, altın ve bronz madalya almanın gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş