İnegöl Kültür de dönüşümü tamamlandı

Dershanelerin ‘Temel Lise’ye dönüşümü kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okul ruhsatını alan İnegöl Kültür Temel Lisesi tüm hazırlıklarını tamamladı.

Yayınlama: 24.06.2015
875
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kültür Temel Lisesi Müdürü Yıldıray Kara, “1979 yılında İstanbul’da kurulup Türkiye’nin dört bir tarafına yayılan Kültür Dershaneleri 2000’li yıllarda İnegöl’de de eğitim hayatına katılmıştır. Hem sistemi hem de kaliteli ve özverili kadrosuyla yıllarca hizmetini devam ettirmiştir. Bu yıllar içinde yüksek performanslar gösterip Türkiye birincilikleri ile adından her zaman söz ettirmeyi başarmıştır. Türkiye’nin en kaliteli liselerine ve üniversitelerine İnegöl’den birçok öğrenci yerleştirmiştir. Dershanecilik alanında gösterdiği bu kaliteli ve ilkeli eğitim anlayışını Kültür Temel Liseleri bünyesinde de devam ettirecektir. Ülke genelinde 119, Bursa ilinde ise biri İnegöl’de olmak üzere 3 Temel Lise ile birikim ve tecrübesini öğrencilerine aktarmaya devam edecektir” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN HİZMETİNDEYİZ






İnegöl’de yeni bir okul anlayışı, farklı bir eğitim konsepti, kaliteli bir danışmanlık ile geleceğe dönük, karşısına çıkan bütün engelleri aşacak bir donanıma sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaç edindiklerini belirten İnegöl Kültür Temel Lisesi Müdürü Yıldıray Kara, “Bütün bunları 16-18 kişilik sınıfları, akıllı içeriğe sahip ve tüm dokümanların yüklü olduğu akıllı tahtaları, birbirinden değerli ve kaliteli öğretmenleri, disiplinli ve güvenli okul ortamlarıyla İnegöl’ün en büyük değeri olan gençleri istedikleri noktaya taşıyacağız. Bu konuda İnegöl halkının hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.

 

ÖDEVSİZ EĞİTİM UYGULAMASI

İnegöl Kültür Temel Lisesi için önceliğin mutlu ve sağlıklı bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Kara, “Öğrencinin konuları pekiştirmesi için verilen ödevler okul saatleri içerisinde yapılacak ve öğrenci ödeve evde vakit ayırmayacak. Böylece öğrencimiz dinlenme, entelektüel gelişimini sağlama ve ailesi ile zaman geçirme gibi duygusal ihtiyaçlarını karşılayacak vakte sahip olacaktır” diye konuştu.

 

AKILLI ÖĞRENME MODELİ

İnegöl Kültür Temel Lisesi’nde uygulanacak öğrenme modelinin akıllı öğrenme modeli olduğunu belirten Kara, “Bu model ile özgüveni gelişmiş, kendini ifade edebilen bireyler yetiştirilecektir” ifadelerini kullandı.

 

UYGUN SINIF STANDARTLARI

Sınıf standartlarıyla ilgili bilgi veren Kara, “16-18 kişilik sınıflarda eğitim alacak öğrencilerimiz öğretmenleri ile daha fazla iletişime geçip konuları daha iyi ve detaylı dinleme imkânına sahip olacaktır. Akıllı tahtalar vasıtası ile görsel ve işitsel duyulara hitap edilerek bilgilerin kalıcı olması sağlanacaktır” dedi.

 

DANIŞMANLIK SİSTEMİ

Dershanecilik anlayışının getirdiği danışmanlık anlayışını İnegöl Kültür Temel Lisesi’nde de devam ettireceklerini belirten Kara, “Öğrencilerin kontrol edilerek velilerin sürekli bilgilendirildiği bir sistemi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENCİLERE UYGUN SOSYAL ETKİNLİKLER

Kara son olarak, ders dışı eğitim etkinlikleri ve sosyal kültürel etkinlikler ile öğrencilerin görerek, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerinin sağlanacağını sözlerine ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş