İnegöl’de bir ilk

İnegöl’de bir ilk
İnegöl Okyanus Kolejin’de robotik eğitim

Yayınlama: 12.01.2018
31.006
A+
A-

ROBOTİK KODLAMA NEDİR ?

Kodlama Nedir?

Kodlama eğitimi; bilgisayar ve robot yazılımı üretmek için atılan ilk adımdır. Bu temel eğitimin ardından öğrenciler, bilgisayar yazılımlarının, mobil uygulamaların, web sitelerinin ve robot yazılımlarının nasıl çalıştığını öğrenerek kendi oyun, uygulama ve programlarını geliştirebilirler. Uzmanlara göre, küçük yaşta kodlama eğitimi almak çocuğun bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor. Kodlama bilen bir kişi bilgisayarları, bilgisayarlı makineleri programlayarak onlara istediği işleri yaptırabilir, bu cihazlara yeni özellikler, görevler ekleyebilir. Gelecekte ise, günümüzde depolanan büyük veriyi analiz ederek anlamak için, sahip olunması gereken önemli zihinsel araçlardan birisi olacak.






 

Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır.

 

Programlama, bir programlama dilinde yapılır. Bu programlama dili Java ve C# gibi yüksek seviyede bir dil olabileceği gibi C, assembly ve bazı durumlarda makine dili de olabilir.

 

İnegöl Okyanus Kolejinde Robotik Kodlama Eğitimi

Öğrencilerimizin Merak ve İlgi Duydukları Son Teknoloji Ürünü Olan Robotik Kodlama Eğitimine 2017/2018 Yılı itibariyle başlamış bulunmaktayız. Vermiş olduğumuz bu eğitim öğrencilerimizin bir adım ileriyi düşünerek üretmiş oldukları robotlar ve programların bütünüdür . Üreten nesiller yetiştirmenin vermiş olduğu gururla öğrencilerimizin kendi projelerini tasarlayıp kendi programlarını bilgisayar dilinde yazıp robotlarını yapma fırsatı sunuyoruz. Kendi üretmiş oldukları robotları hareket ettirerek komutlandırmalarına, yetkilendirmelerine olanak sağlıyoruz. Gelişen teknolojiyle birlikte teknoloji çağında olan öğrencilerimizin özgüvenli teknolojiyi anlayan üreten bireyler olmasını hedefliyoruz.

 

Ortaokul Gruplarımızda IQ setleriyle tasarlanan Robotlarımız Yaş seviyelerine göre ayılmış ve üretmeyi üst düzeye çıkartmayı hedeflemiştir. Öğrencilerimizin hayal güçlerine bırakılan robot parçalarının bütün halleridir gerek joistik yardımıyla hareket edip kodlanan robot, gerekse kendi içerisine atılan programla çalışmaktadır. IQ robotlar  her kategoride kendi aralarında yarışmalarla ödüllendirilmektedir.

 

Lise Gruplarımızda EDR (Enhanced Data Rate), gelişmiş veri hızı anlamına gelmektedir. Bir bluetooth teknolojisidir )olarak adlandırılan yaş seviyelerine uygun olarak tasarlanmış ve kodlama diline biraz daha ağırlık verilip üretip tasarlanıp programlana bilen robotların yapılmasıyla kendi aralarında yarışmalar düzenlenip ödüllendirilmektedir.

 

Ortaokul 5-6-7-8.Sınıf öğrencileriyle Fen Lisesi 9. Sınıflar ve Anadolu Lisesi 10.Sınıf öğrencileriyle eğitim devam etmektedir.

 

Genç nesiller ve öğrenciler için STEM öğrenme paradigmasını değiştirmek üzere tasarlanmış bir robotik platformdur. VEX platformu sayesinde öğrenciler, sezgiye dayalı sistemi kullanıp robotları biraya getirerek hayat boyu devam edecek bir merak duygusu ve tutkuya sahip olur ve teknolojiye dayalı sorunları çözen bireyler haline gelirler.

 

Okyanus Kolejlerinin Ortaokul kulüp ve yetenek derslerinde Vexrobotics eğitiminin içeriği olarak EDR programı uygulanmaktadır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş