Bembeyaz İzcilik Kulübü HEM’i ziyaret etti

Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Şaban Baykul, Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir’i ziyaret ederek, hem Halk Eğitim Merkezi’nin yeni binasına taşınması nedeni ile hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini hem de çeşitli konularda HEM’den destek beklediklerini ifade etti.

Yayınlama: 16.10.2014
803
A+
A-

Halk Eğitim Merkezi yeni binasında gerçekleştirilen ziyarette, Müdür Burhanettin Özdemir mevzuata tabii kalmakla ellerinden gelen desteği Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü’ne vereceklerini söyledi.

 

NE GİBİ KONULARDA ORTAK ÇALIŞMA YAPABİLİRİZ DİYE GELDİK






Konu ile ilgili ziyarette ilk olarak açıklamalarda bulunan Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Şaban Baykul, “ Burhanettin bey bizi sağolsun kabul ettiler. Öncelikle yeni yeriniz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu binada İnegöl’ümüze daha fazla katkıda bulunursunuz. Biz buraya hem yeni bina nedeni ile hayırlı olsun ziyaretine hem de kendimizi tanıtmak amacı ile geldik. İnegöl’de neler yaptığımızı veya ne gibi şeyler yapmamız gerektiği anlamında istişare yapmak ve ne gibi konularda ortak çalışma yapabiliriz diye geldik. Biz Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü olarak, 8-15 yaş aralığındaki öğrencilere eğitim veriyoruz. Özellikle eğitim anlamında bir dershane gibi değil de, ödev noktasında ve çocuklarımızın sınavları öncesi onlarla tekrar yapma konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

ANNEYE BABAYA SAYGI, BÜYÜĞE SAYGI, ŞEHİDE SAYGI, GAZİYE SAYGI GİBİ KONULARDA DA EĞİTİLMELERİ GEREKMEKTEDİR

Baykul, yardımcısının hafız olduğunu ve manevi değerler açısından da çocukların bilgi daracığının genişletildiğini ifade ederek, “Müdür yardımcımız hafız. Bizliyorsunuz toplumumuzun en büyük eksikliklerinden birisi, çocuklarımızın hem ahlaki gelişimlerini, anne ve babaya saygı, büyüğe saygı, şehide saygı, gaziye saygı gibi konularda da eğitilmeleri gerekmektedir. Biz çocuklarımıza milli duyguları aşılamak için Çanakkale’de ve Erzurum’da şehitlerimizin bulunduğu bu bölgelere çocuklarımızı götürdük. Buralarda kamplar kurduk. Gazilerimizle çocuklarımızı bir araya getirip, onlarla aynı havaya solumalarını ve geçmişte nelerin yaşandığını canlı örneklerinden duymalarını istedik” dedi.

 

HALK EĞİTİM MERKEZİMİZİN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Halk Eğitim Merkezi ile ortak bir proje yapmak istediklerini ifade eden Baykul, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Tek başımıza başı şeylerin üstesinden gelemiyoruz. Bu konularda yardım bekliyoruz. Bizim gideremediğimiz eksikliklerimizden birisi de eğitici. Çocuklarımıza en güzel şekilde eğitim vermek için eğiticilere ihtiyacımız oluyor. Bu konuda Halk Eğitim Merkezimizin desteklerini bekliyoruz.

 

26 BİN KİŞİYE EĞİTİM VE 23 BİN KİŞİYE İSE BELGE VERDİK

Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Şaban Baykul’un Konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Burhanettin Özdemir ise, mevzuata göre talep edilen her konuda destek vereceklerini ifade ederek, “Biz geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında, 26 bin kişiye eğitim verdik ve 23 bin kişiye ise belge verdik. Toplamda 50 tane kurs açtık. Bu kursları açarak sadece Halk Eğitim Merkezi binasında değil, pek çok sivil toplum örgütü ile iş birliği içinde kurslarımızı düzenledik. Bu konuda Bursa’nın ilçeleri arasında en çok kurs yapan ilçe Orhangazi’den sonra İnegöl olarak 2. ilçe olduk. Dolayısıyla bu kadar çok kursu bünyemizde tek başımıza vatandaşlarla buluşturmamız mümkün değil. Burada vatandaşa yani hedef kitleye ulaşmada, kendi imkânlımızı da kullanıyoruz. Basın yayın organlarını kullanıyoruz. İletişim organlarını kullanıyoruz. Sosyal medyayı kullanıyoruz. Vatandaşımızın ayağına gidiyoruz. Ama bize en büyük desteği sivil toplum örgütleri veriyor. Geçen sene birçok sivil toplum kuruluşlarının taleplerine karşılık olarak kurslar açtık” dedi.

 

KENDİ MEVZUATIMIZ UYGUNLUĞUNDA SİZLERİN YANINDA OLACAĞI

Son olarak ilçemizde çeşitli konularda sıkıntıların çekildiğini ifade eden Burhanettin Özdemir, “ İnegöl’de mobilya, köfte ve Oylat’ın ardından başka şeyler de gündeme gelmeye başladı. Bonzai meşhur olmaya başladı. Bunların önlenmesi için herkese ve doğal olarak bize de görev düşüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na görev düşüyor. Ama sivil toplum örgütleri de kendilerine bir misyon üstlenirse, bu anlamda çocuklarımız içinde ortak çalışmalarda yapılır. Bu anlamda Halk Eğitim olarak Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü’nün her zaman yanındayız. Kendi mevzuatımız uygunluğunda sizlerin yanında olacağız” dedi.

 

Yapılan açıklamaların ardından Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Şaban Baykul, Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir’e çeşitli hediyeler takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş