Neşe doldu çocuklar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları, okulların düzenlemiş olduğu çeşitli programlarla kutlandı. Anıt önüne çelenk bırakma töreniyle başlayan 23 Nisan kutlamaları, okullarda çocukların hazırladığı rengârenk programlarla sonlandı.

Yayınlama: 24.04.2014
1.108
A+
A-

Okullardaki kutlama programlarına ilçe protokolü de yoğun ilgi gösterdi. İlk olarak Şakir Lakşe Ortaokulu’nda başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları, daha sonra İnegöl Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu’yla devam etti.

 

ÖĞRENCİLERDEN, ENGELLİLERE 23 ADET TEKERLEKLİ SANDALYE






İlk olarak Şakir Lakşe Ortaokulu’nda başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Ahmet Önal, “Öncelikle herkese hoş geldiniz diyorum. Öğrencilerimizin atmış oldukları o minicik adımları neticesinde velilerimiz, öğretmenlerimiz ve rehberlik servislerimizin de katkıları neticesinde, 23 Nisan’da, 23 adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerimize teslim edilmek için dernek başkanımıza teslim edilecektir. 23 Nisan Çocuk ve Egemenlik Bayramı, büyük bir coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde çok yoğun programları olmalarına rağmen, programımıza teşrif ederek bizleri onurlandıran sayın kaymakamımıza, değerli protokole, değerli dernek başkanlarıma gönülden teşekkür ederim” dedi.

 

23 NİSAN’DA23 TANE TEKERLEKLİ SANDALYE

Çocukların örnek bir davranış sergileyerek 23 adet tekerlekli sandalyeyi engellilere kazandırmalarıyla ilgi açıklamalarda bulunan İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci ise, “İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Yönetimi olarak, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Okul müdürümüz, yönetimimiz, annelerimiz, çocuklarımız 23 Nisan’a istinaden 23 tane tekerlekli sandalye derneğimize bağışlamış bulunuyorlar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimizi, takdire şayan olayını 23 tane engelli kardeşimizi sevindireceği için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞMAK EN BÜYÜK ERDEM

Şakir Lakşe Ortaokulu’nda son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, “Değerli arkadaşlarım, bugün 23 Nisan. Bundan 94 yıl geriye gittiğimize, ülkemizin büyük bir bölümü işgal altında. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurtuluş mücadelesini yürütecek, birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü. Ve rahmetli Atatürk, bu günü geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza bayram olarak hediye etti. Ve kendisine yakışan zarif bir üslupla şunu söylemiş, “Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin birer gülü, yıldızı, ikbal ışığısınız. Geleceği asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar değerli ve önemli olduğunuzu bilerek ona göre çalışın. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz”. Rahmetli Atatürk’ün bu zarif açıklamasını, bizleri de hatırlatırcasına, okulumuz öğrencileri engelli kardeşlerimize yönelik olarak 23 tane tekerlekli sandalye almışlar. Ve paylaşmanın en büyük erdem olduğunu öğrenmişler ve bizlere hatırlatıyorlar. Evlatlarımızı, öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

 

BU BAYRAM, DÜNYADA İLK VE TEK KUTLANAN BAYRAMDIR

Daha sonra ilçe protokolü İnegöl Ticaret ve Sanayi İlköğretim Okulu’nda düzen kutlama programlarına katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Okulu Müdürü Nazım Adal, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunu ve Milli Egemenliğe kavuşmanın 94’ncü yılını büyük coşku, gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 TBMM’nin açıldığı ilk gündür. Bugün kişisel egemenlik yönetiminden ulusal egemenlik ve demokratik yönetime geçiş günüdür. Büyük Önder Mustafa Kemalpaşa, ulusal kurtuluş savaşını başlatmak için 19 Mayıs 1919 günü, İstanbul’dan Samsun’a geçti. Daha sonra Samsun’dan, Amasya’ya oradan Erzurum ve Sivas’a geçti. Erzurum ve Sivas’ta kongreler yaptı. Yurdun dört bir tarafından seçilip, gelen 115 milletvekili ile Ankara’da 23 Nisan 1920 günü toplandılar. Top seslerinin Ankara’da duyulduğu zamanlarda bile meclis düzenli olarak toplandı. Mustafa Kemal Paşa egemenliğin ulusta olduğuna inanıyordu. ‘Bu inançla ulusu yine ulusun gücü kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır oda ulusal egemenliktir” diyordu. Bu meclis o kadar önemliydi ki ulusal kurtuluş savaşımızla ilgili tüm kararlar burada alındı. Bugün ise 550 milletvekiliyle ülkemizi yöneten meclisimiz, Türk milletinin kendi iradesi doğrultusunda seçtiği milletvekilleriyle demokratik bir anlayış içerisinde ülkemizin geleceğine yön vermektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ile milli egemenlik ve demokratik yaşama kavuştuğumuz gün olan 23 Nisan gününü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Onlar için ‘bugünün çocukları yarının büyükleridir’ diyerek gereken önemi vermiştir. Bu bayram, dünyada ilk ve tek kutlanan bayramdır. Bizlere bugünleri hediye eden fedakâr kahramanları rahmet ve minnetle anar, tüm çocuklarımızın bayramını gönülden kutlarım” şeklinde konuştu.

 

Okulu Müdürü Nazım Adal’ın konuşmalarının ardından açıklamalarda bulunan Kaymakam Ali Akça, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm yurtta olduğu gibi, ilçemizde de büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bugün burada öğrencilerimizin, gençlerimizin okuduğu duygu dolu birbirinden güzel şiirler dinledik. Zarafetle ilmek ilmek dokunmuş birbirinden güzel gösteriler izledik. Ben gençlerimizi ve bu gösterileri hazırlayan öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Büyük kurtarıcı Atatürk’ün dediği gibi, memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz gençler. Rahmetli Atatürk’ün böyle bir sözü vardı. Biz de şimdi gençlerimizin gözünde o ışığı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en derin saygı ve sevgiyle kutluyorum” dedi.

 

23 Nisan ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece alan öğrenciler, kutlama programı sonrası protokol üyelerinden plaketlerini ve ödüllerini aldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş