Öğrenciler ofis ortamına geçiş yaptı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürü Fuat Akaltun ve Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir ile birlikte Mobilyum AVM’de oluşturulan Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Uygulama sınıfı öğrencilerini ziyaret etti. Öğrenciler sınıf ortamından ofis ortamına geçiş sağlayarak, sektör temsilcilerinin de tecrübelerinden faydalanacak.

Yayınlama: 15.04.2016
742
A+
A-

Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki yetkililer, Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Mobilya ressamlığı dalında öğrenim gören öğrenciler için sağlanan derslik  temininde ve öğlen yemeklerinin ücretsiz verilmesi imkanı sağlayan  İnegöl Mobilyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı  Şefik Akyol ve yönetim kuruluna teşekkürlerini sundular.

 

Çalışmalarla ilgili bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Bilican, “Okullarımızın ve öğrencilerimizin her türlü çalışmalarında yanlarındayız ve destek vermeye devam edeceğiz. Bu çalışmayı da Mobilya sektörü ve öğrencilerimizin gelecekleri için önemli buluyoruz. Bunun için biz de müdürlüğümüze ait minibüs ile öğrencilerimizin taşımalarını sağlıyoruz” dedi.






 

Okul Müdürü Tayyip Ali Demir ise; “Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı Tasarım dalı öğrencileri derslerini Mobilyum AVM de işliyor. Mobilyum yönetimi tarafından okulumuz Mobilya ve iç Mekan Tasarımı Alanına tahsis edilen Mimarlık ofisinin gerekli donatımı yapılarak haftanın Pazartesi ve Salı günleri İnegöl İlçe Müdürlüğümüze ait Minibüs ile taşımaları sağlanan öğrencilerimiz, sınıf ortamından ofis ortamına geçerek özgüvenle tasarım yapmaktadırlar. AR-GE çalışmalarında deneyimli kişilerden gerekli desteği almakta olan öğrencilerimiz ve velilerimiz, bu uygulamadan çok memnun olduklarını ifade etmektedirler” şeklinde konuştu.

 

UYGULAMANIN AMACI

Uygulamanın amacı hakkında bilgi veren Okul Müdürü Demir, “Uygulamanın amacı sınıf ortamında işlenmekte olan tasarım ve çizim derslerinin, Ofis ortamına taşınarak sektör içinde daha dinamik bir yapıda işlenmesini sağlamak amaçlanmaktadır.  Bununla birlikte Tasarımını yaptığı ürünlerin teşhir ortamında bulunarak trendi dinamik olarak takibini sağlamış olmak. Güncel tasarım ve reel sektör ihtiyaçlarını iyi analiz etmelerini sağlamak. İş dünyasıyla küçük tanışma olanaklarını sunmak. Okul ortamında kendi sektörlerinde yeterli özgüvene sahip olmayan öğrenciler; bu işi yapabileceklerini, yaptıklarının üretime dönüşebileceğini konusunda karamsarlar. Ayrıca bu işi yapanların çok üstün özelliklere sahip olduklarını düşüncesindeler. Çevrelerinin kendi alanlarını düşünmeyen sıradan insanlarla çevrili olması, ilgi alanlarını cevre etkilemekte ve başka hedeflere yönlerini çevirmektedirler. Bu başarıyı olumsuz yönde etkilemekte, Tasarım hevesini azaltmakta, hayal gücünü sınırlamaktadır. Öğrencilerin çevresinde gerçek bir tasarım halkası oluşturarak kendi alanları ile ilgili etkili iletişim oluşturmak, iletişimin devamlılığını sağlamak ve kendi öz güvenlerini artırmak” dedi

 

UYGULAMA ŞEKLİ

Uygulama şekli ile ilgili bilgi veren Demir, “Uygulama şekli Mobilya Ressamlığı dalı öğrencilerin Haftada 22 saat olan tasarım derslerini Mobilya AVM içinde oluşturulan mimari ofislerin birinde atölye-çalışma ortamı olarak kullanarak müfredata uygun eğitim sürecini kendi alan öğretmenleri nezaretinde tamamlamalarını sağlayacak. Ayrıca Mobilya imalatı ve mobilya döşemeciliği dalları çizim ve tasarım temalı derslerini müfredat doğrultusunda plan dahilinde bu sınıflarda derslerini işlemelerini sağlanacak. Aylık periyotlarla ünlü ve büyük mobilya firmaların AR-GE birimlerine teknik gezi yaparak gerçek üretim sürecinin içinde yer alınacak. Yılın trend renk, doku, model ve benzeri gelişmeleri yakında takip etmelerini sağlanacak. Bu ortam içinde motivasyonu en üst noktada tutarak, daha iyi hayal gücü oluşumunu sağlamış oluruz. Bunun sonucunda iyi ürünler ortaya çıkmaya başlayacaktır. Ayrıca marka olmuş isimleri sınıf ortamına davet ederek, motive ve başarı yönünden çeşitli söyleyişlerin oluşumunu sağlamış olacağız” dedi

 

SINIF ORTAMINDAN OFİS ORTAMINA

Öğrencilerin sınıf ortamından ofis ortamına geçtiğini belirten Demir, “Öğrencilerin ortaya koyacağı tasarımları Atölye-ofis ortamında sergileyerek sektör temsilcileri ile öğrencileri buluşturmuş olacağız. Yaptığımız çalışmalardan haberdar olan her sektör temsilcisi bizim sektörün içinde daha kalıcı ve verimli bir şekilde girmemize etken olacaktır.  Elde edilen olumlu veriler okulumuza ve Mesleki Eğitime olan bakışı pozitif olarak değiştirecektir. Okul zamanı daha verimli geçirilmiş olacaktır. Yetişen her kaliteli ve donanımlı öğrenci ülke ekonomisine katma değer oluşturacaktır.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş