“Dünya Çocuk Kitapları Haftası” kapsamında İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kulaca İlköğretim Okulu’nda ortaklaşa kitap dağıtım etkinliğinde bulundu. Kitap dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Okullarımızın eksiklikleri mutlaka oluyor. Geçtiğimiz yıllarda okullarımıza yapmış olduğumuz fiziki iyileştirmelerin yanında Belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde dönem dönem okullarımıza destek vermeye gayret ediyoruz” dedi.
Kitap dağıtım etkinliğine İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve Eşref Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
OKULLARIMIZIN EKSİKLİKLERİ MUTLAKA OLUYOR
Kitap dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak her konuda olduğu gibi Eğitim-Öğretim konusunda da gerekli desteği elimizden geldiğince vermeye çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı kıymetli çocuklarımızın ve gençlerimizin istifade edebileceği her türlü faydalı çalışmayı yapma gayretindeyiz. Okullarımızın eksiklikleri mutlaka oluyor. Geçtiğimiz yıllarda okullarımıza yapmış olduğumuz fiziki iyileştirmelerin yanında Belediye olarak imkânlarımız ölçüsünde dönem dönem okullarımıza destek vermeye gayret ediyoruz. Eğitime arsa tahsislerinden tutunda, kırtasiye yardımları, spor malzemesi yardımları, bilgisayar sınıfları, kütüphanelerin kurulması, temizlik malzemesi yardımları gibi birçok alanda eğitim gönüllüsü Alinur Başkanımızın talimatları doğrultusunda katkıda bulunuyoruz” dedi.
KİTAP OKUMAYA TEŞVİK ETMEK ADINA BU ETKİNLİĞİ DÜZENLEMEK İSTEDİK
Taban, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Bugün de “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” münasebetiyle çocuklarımıza kitap dağıtımında bulunmak üzere buradayız. Bilge insanlar, çocukların her hafta, seviyelerine uygun iki ya da üç kitap okumalarını öneriyor. Bizlerde çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek adına bu etkinliği düzenlemek istedik. Kitap bize bilmediklerimizi öğretir. Görmediğimiz yerleri tanıtır. Kitap okunduğu zaman göze, dinlendiği zaman kulağa seslenir. Kitaplar zamanımızı değerlendiren birer arkadaştır. Kitaplarla arkadaşlık küçük yaşta başlarsa bu güzel alışkanlık büyüyünce de sürer gider. Kitaplar doğruyu, güzeli, iyiyi, yararlıyı bulmamıza yardım eder. Kitapları okumaya başlayarak, yeni bir dünyanın kapılarını açalım. Hepinize, bol kitaplı günler dilerim.
OKUMA ALIŞKANLIĞI DİĞER AVRUPA ÜLKELERİNE NAZARAN ÇOK DÜŞÜK
Avrupa ülkelerine nazaran Türkiye’de düzenli kitap okuma alışkanlığının düşük olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Bu kültürel etkinliğe önem veren Belediyenin bütün yetkililerine teşekkür ediyorum. Malum olduğu gibi belediyemiz çeşitli konularda okullarımıza, milli eğitimimize katkı sunmakta. Bu da sunduğu katkılardan birisi. Bunun maddi değerinden ziyade manevi değeri önemli. Çünkü maalesef Türkiye’mizde kitap okuma alışkanlığı diğer Avrupa ülkelerine nazaran çok düşük. İşte bu öğrencilerimize çeşitli kitaplar hediye ederek burada bir mesaj verilmektedir. Okumanın, kitabın ne kadar önemli olduğuna bir atıfta bulunmaktır. Teknolojik çağda yaşıyoruz. Bilgisayar ve internetle bilgiye erişim kolay ama neticede kitabın yerini hiçbir şey tutmuyor. Yani kitap eskimeyen yıllara asırlara hükmeden bir şey. Dolayısıyla öğrencilerimize de bu hedefi göstermek, kitabın, okumanın önemini göstermek için Belediyemizde bu tür etkinliklerle katkıda bulunuyorlar. Bu vesileyle Belediye yetkililerimize hem de okullarımıza, milli eğitime katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.