Sağlık Meslek’ Ten 100. yılda 100 Safahat

İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. Ve Çanakkale Zaferinin 100. Yılı münasebetiyle 100 öğrencisine Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserinin hediye etti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 02.04.2015
982
A+
A-

İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Meslek Lisesi 100 öğrencisine Milli Şahir Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserini hediye etti.

 

ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 100. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADIK






Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Abdurrahim Mercan; “Çanakkale zaferinin 100. Yılı ve İstiklal Marşının kabulünün 94. yıldönümü nedeniyle okulumuz kültür edebiyat kulübünün bir çalışması olarak okul aile birliğimizin de desteğiyle değerler eğitimi çerçevesinde, Milli değerimiz ve şairimiz olan Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserini öğrencilerimize hediye ettik. Bu eserle yeni nesilleri edebiyatımızın önemli bir yapı taşı olan Safahatla tanıştırmayı, Çanakkale ruhunu yeniden canlandırmayı, gençlerimizin tarihiyle bağını kuvvetlendirmeyi amaçladık. Bu çalışmaya vesile olan edebiyat öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu’na ve Okul aile birliği başkanımıza teşekkür ederim. Okulumuzun çok amaçlı salonunda yaptığımız ayrı iki programla hem İstiklal Marşımızın kabulünü hem de Çanakkale Zaferimizin 100. Yıldönümünü kutladık. Günün anlam ve önemini içeren programda öğrencilerimize Safahat adlı kitabı hediye ettik.” Dedi.

 

SAFAHAT ADLI ESERİNİ ÖĞRENCİLERİMİZE VERMEYİ UYGUN BULDUK

Okulun edebiyat öğretmeni A.Metin Kürümoğlu ise, “Tarihimiz için önem arz eden iki önemli olayı İstiklal Marşımızın kabulünü  ve Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünü okulumuzda yaptığımız programlarla kutladık. Bu günlerin anlam ve önemine binaen Mehmet Akif merhumun Safahat adlı eserini öğrencilerimize vermeyi uygun bulduk. Okul Aile birliğimizin verdiği destekle zaferin 100. Yılında 100 öğrencimizi Safahatla ve geçmişiyle buluşturduk. Bu çalışmamızda desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Abdurrahim Mercan’a, okul aile birliği başkanımız  Bünyamın Buztaş’a ve edebiyat zümremizdeki edebiyat öğretmenleri Ömer Yalçın ve Suat Türker’e teşekkür ederim.” dedi.

 

Okulun çok amaçlı salonunda hafta içinde yapılan iki ayrı programda Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşının yazılış süreci şiirler, orotoryo, video ve slayt gösterileriyle; Çanakkale zaferi programı da zaferin Türk tarihi açısından önemini belirtilen konuşmalar, slayt, video sunumu ve gösterilerle öğrenciler ve katılımcı velilere sunuldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş