TÜBİTAK destekli fuarda projelerini sergilediler

Altı Eylül İlk ve Ortaokulu’nda eğitim-öğretim gören öğrenciler tarafından hazırlanan 25 proje dün okul bahçesinde hazırlanan TÜBİTAK destekli fuar ile izlenime sunuldu.

Yayınlama: 08.05.2014
1.168
A+
A-

İlk ve Ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, gün boyu okul bahçesindeki stantlarda açık kaldı. Vatandaşlar, öğrencilerin hazırladığı projeleri ilgiyle izledi.

 

FAALİYETLER YIL BOYUNCA SÜRDÜ






Bilim fuarının açılışında kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Aytekin Yılmaz, Altı Eylül İlk ve Ortaokulu olarak yıl boyunca çeşitli eğitsel, sosyal faaliyetleri olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: Bu etkinliklerin sonuncusunu da şuanda TÜBİTAK Bilim Fuarı ile gerçekleştiriyoruz. Bugün bilim fuarımızın açılışıyla beraber, aynı zamanda kermesimizin de açılışını yapacağız” dedi.

 

HER ETKİNLİKTE BAŞARILI OLMUŞLARDIR

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise şunları dile getirdi: Halk arasında okul denince sadece öğrenciye bilgi yüklenen, öğrencileri üst sınıflara, farklı okullara hazırlayan kurumların akla geliyor. Hâlbuki okul içerisinde eğitim öğretimin yanında çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, çocuklarımızın önündeki engelleri nasıl aşacağı konusunda bilgiler veren, yapıcı, bir şeyi meydana getirme yetkisi verilen ve ben bunu başardım diyebilecekleri, kendi ayakları üzerinde sağlam durabilecekleri, özgüvenleri olan, toplum içerisinde hak ettiği yeri alabilecek bir nesil yetiştirmek de hedefler arasında. Burada da bu fuarın oluşmasında öğrencilerimizin katkısı var, öğrencilerimizin buluşları var, öğrencilerimizin öz gayretleriyle ortaya çıkan projeler de olacak. Buna öğretmen ve velilerimiz de destek verdi. Ama önemli olan çocuklarımızın bu tür etkinliklerde kendilerini göstermesi ve kendilerine güvenmeleri… İnanıyoruz ki bugün böyle küçük ölçekte yapılan projeler, çocuklarımızın hayata bakış açılarını değiştirecek. Geleceğe umutla bakacaklar. Bunun için biz okullarımızda sadece akademik değil, bu gibi sosyal ve sportif etkinliklerde de çocuklarımızı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Altı Eylül okulumuz da yaptığı her etkinlikte başarılı olmuştur. Biraz sonra göreceğimiz bilim fuarı da temsil gücünü daha yukarıya çekecektir. İnşallah bu fuarı daha sonraki yıllarda Bursa’da açacağız ve tüm ile örnek olacak diye düşünüyorum.

 

ÖĞRENCİLER AYAKTA ALKIŞLANDI

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinden oluşan koro, davetlilere müzik ziyafeti sundu. Enstrüman da çalan öğrencilerin performansını katılımcılar ayakta alkışladı. Daha sonra ise okulun halk dansları ekibi sahne aldı. Farklı yörelere ait dansları sergileyen öğrenciler, eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu.

 

PROKOL PROJELERLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Açılış etkinlikleri sonrası ise bilim fuarının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesi ile açılışı yapılan fuarda, öğrencilerin hazırladıkları 25 farklı proje ilgiyle izlendi. Stantlarda hazırladıkları projeleri anlatan öğrencilerin heyecanları da dikkat çekerken, çarpışmayan otomobiller projesi dikkat çekti. İki kız öğrencinin hazırladığı projede, otomobillerin ön tamponlarına mıknatıs yapıştırılıyor. Karşı yönlerden gelen iki araç, mıknatıslar sayesinde çarpışmıyor. Mıknatısların birbirini itme gücünü kullanan öğrenciler, çok fazla kaza yaşanması nedeniyle böyle bir proje yapmak istediklerini söylediler. Protokol üyeleri tüm proje stantlarını tek tek gezerken, ebru sanatının yapıldığı standı da boş geçmediler. Protokol üyelerine stantta ebru sanatı da yaptırıldı. Bilim fuarı açılışı, kermes ve ikramlarla son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş