1 milyon TL hesapta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı anaç sığır desteklemeleri dün İnegöllü hayvan yetiştiricilerinin hesaplarına yatırıldı. İnegöl’de toplam 907 yetiştiriciye yaklaşık 1 milyon TL’lik destekleme yapıldı.

Yayınlama: 01.05.2014
1.072
A+
A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2013 yılı anaç sığır desteklemelerini yetiştiricilerin Ziraat Bankası hesaplarına yatırdı.

 

ÜRETİCİ VE YETİŞTİRİCİLERE TOPLAM 7 MİLYON TL DESTEK






Yapılan desteklemelere ilişkin bir açıklama yapan İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru şunları söyledi: 2013 yılı anaç sığır desteklemeleri, üreticilerimizin Ziraat Bankası hesaplarına bugün (dün) itibariyle aktarılmıştır. 2013 yılı anaç sığır desteklemeleri kapsamında İnegöl’ümüzde 907 işletmemizde 989 bin 612,05 TL, yani yaklaşık 1 milyon TL ödeme bugün itibariyle hesaplara aktarıldı. Anaç sığır desteklemesi, hayvan başına 225 TL, eğer hayvan soy kütüğünde damızlık sığır birliğinin üyesi ise 60 TL ilave bir destekleme daha yapılıyor. Bunun yanında etçil anaç sığırlara 350 TL destekleme yapılıyor. Bu yıl itibariyle İnegöl’de toplam 7 milyon TL’lik bir destekleme yapıldı. Bunun 4 milyon TL’si tarım ürünlerine, 3 milyon civarı da hayvansal ürünlere yapılıyor.

 

HASTALIK GEÇİNCE HAYVAN PAZARI AÇILACAK

Dün itibariyle Sayın Kaymakamımız Başkanlığında toplanan Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu, vuku bulan koyun ve keçilerdeki çiçek hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla 1.05.2014 tarihinden itibaren 21 gün süreyle hayvan pazarını kapattı. Biz de İlçe Tarım Müdürlüğü olarak Kaymakamımızın talimatıyla bu işin üzerindeyiz. Hastalık geçtiği andan itibaren pazarımızı açacağız. Üreticilerimizin de mağdur olmaması için bunun duyuruları da yapıldı. Biz de önlemimiz aldık ve aşılamalarımızı yaptık.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş