ARAZİLER TOPLULAŞTIRACAK

Bursa’nın hazine değerindeki İnegöl, Yenişehir ve Kestel ilçeleri arazileri için Bakanlar Kurulu’ndan arsa toplulaştırma kararı çıktı.

Yayınlama: 01.05.2014
1.560
A+
A-

Miras yoluyla bölünerek nesilden nesile küçülen tarım arazilerinin daha verimli kullanılması için Yenişehir’de başlatılacak olan arsa toplulaştırmasına İnegöl ve Kestel’e bağlı mahallerden eklendi.  

 

YENİŞEHİR’İN 23 MAHALLESİNDE TOPLULAŞTIRMA YAPILACAK






Dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre Yenişehir’in Barcın, Cihadiye, Dereköy, Demirboğa, Söylemiş, Subaşı, Afşar, Karabahadır, Akdere, Çelebi, Ebeköy, Terziler, Köprühisar, Çamönü, Marmaracık, Hamidiye, Toprakocak, Hayriye, Çayır, Tabakhane, Gündoğan ve Kurtuluş mahallelerine toplulaştırma kararı çıktı.

 

İNEGÖL’DEN 3 MAHALLE VAR

Yine İnegöl’de Boğazköy, Sungurpaşa, Karagölet mahalleri ile Kestel’in Soğuksu ve Seymen mahalleri de DSİ 1. Bölge Müdürlüğü tarafından zorunlu toplulaştırması uygulanmasına karar verildi.

 

BOĞAZKÖY BARAJI SINIRLARINDA ARAZİ TOPLULAŞTIRILACAK

Karara göre, Yenişehir ilçesinde doğusu Hayriye köyü,  imar sınırı, Köprüler Boğazı Deresi ıslahı, Afşar Popmaj ana kanalı, Kocasu çayı, Devlet Demiryolları hattı ve arazi toplulaştırması bitmiş köyler, Kestel ilçesinde batısı Seymen köyü yerleşimi, kuzeyi Bursa duble asfalt yolu ile İnegöl ilçesi güneyi Boğazköy barajı sınırlarında arazi toplulaştırılacak. Sınır içinde yer alan, ancak ‘arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerler, teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar’ toplulaştırma dışında bırakılacak.

 

SU DAĞITIM HATTI ÇALIŞMALARI HIZLANACAK

Arazi toplulaştırma çalışmalarıyla arazi sulamasında önemli bir aşama daha kat edilmiş olacak. İnegöl’de yapımına 2001 yılında başlanan Boğazköy Barajı’nda su dağıtım hattı çalışmaları da hızlanacak. Yenişehir’de 26 köyün arazisini sulayacak olan sistemin 2018 yılına kadar bitirilmesi planlanırken, bazı yerleşimlerde ise toplulaştırmanın zarar vereceği tartışılıyor. Örneğin Otomotiv Test Merkezi için belirlenen arazide toplulaştırma beklenirken, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin bu arazi için ne karar verileceği yönündeki soruları da yanıtsız kaldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş