AVM’ler pazarcı esnafını vurdu

Pazartesi Pazarı esnafı, İnegöl’de bulunan AVM’lerden dolayı kendilerinin tercih edilmediğini ve bu nedenle de fazla satış yapamadıklarını söylediler.

Yayınlama: 19.08.2014
979
A+
A-

Pazartesi Pazarı Esnafı, AVM’lerden dolayı fazla satış yapamadıklarını ifade ettiler.

 

PAZARLARA GELMEKTEN ZİYADE HİPERMARKETLERE SEVK EDİYOR






Pazarcı esnafından Halil Peynirci, “Güzel bir yağmurlu gün yaşıyoruz. Yağmur bereket demektir ama pazarcı esnafı için insanların pazara çıkmamalarından dolayı işlerinin kötü olması sonucu muzdaripler. Ama rızkı veren Allah’tır. Bugün olmazsa yarın olur diyelim. Esnaflar her zaman için çok para kazanmak istiyorlar. İnegöl’ümüzde hipermarketlerimizin çok olması, şarküterilerin çok olması, manavların çok olması insanları pazarlara gelmekten ziyade hipermarketlere sevk ediyor. Aslında bugün Pazartesi olması münasebeti ile sebzecilerin çok güzel taze mal getirdiğini, her şeyin iyisinin ve güzelinin pazarda olabileceğini, insanların yağmur da yağsa kar da yağsa pazarda bulmalarını temenni ederim” dedi.

 

DİĞER BÖLGE PAZARLARINA GÖRE DAHA CANLI

Pazarda yumurta işi yapan esnaflardan Özgür Özbek ise, “İnegöl pazarları nispeten diğer bölge pazarlarına göre daha canlı. Neden diyecek olursanız köylünün malı çıkıyor. İnegöl o yönden çok avantajlı. Ama tabi genel olarak bu ülkenin sorunu. Büyük alışveriş merkezlerinden dolayı zaten insanlar kredi kartı ile alışveriş yaptıkları için pazara gelmek istemiyorlar. Ama genelde iyi mal satan, taze mal satan pazarcıların kaliteli müşterileri oluyor. Durgunluk ne kadar olsa da belirli bir standart oluşuyor. Günlük esnaflar da var. Arkadaşlarımızda da hata var. Pazarda her zaman aynı marketlerde olduğu gibi seçme özgürlüğü ve kaliteli mal vermek lazım. O zaman bence pazarların kalitesi daha da artacak” şeklinde konuştu.

 

ÇALIŞARAK TEDBİR ALMALARINI ÖNERİYORUM

Yumurta, et ve süt ürünlerinin çok yüksek olduğunu belirten Özbek, “Vatandaşın da ailede tek kişi değil de 3-4 kişi birden çalışmaları ve bu pahalılığa karşı çalışarak tedbir almalarını öneriyorum. Ürünler pahalı demek yerine daha çok çalışmayı tercih etmeliyiz. Maaşlar düşük ama o zaman daha çok çalışacağız. Bir evde 1 kişi çalışıyorsa 2-3 kişi çalışacak. Tayyip Erdoğan’ın dediği 4 çocuğu biz 5 çocuk yapalım. O zaman ülke daha iyi olur. Ama bence kalitesiz nüfuslar yerine az çocuklar olsun ama beyinli iyi yetiştirilmiş insan gücü ile yaşayalım. 500 milyonluk bir ülke yerine 100 milyonluk bir ülke olalım ama beyinlerimiz iyi olsun” diye konuştu.

 

KEŞKE ÇIKMASAYDIK DAHA İYİYDİ

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut ise, “Domatesler bu sezon kuraklıktan dolayı yandı ve şimdi hali ile kıtlaştı. Tarlada 50-60 kuruş fiyat istiyorlar, bu da pazarda tüketiciye yansıyor. Fabrikalarda 90 kuruşa 1 liraya olmaz çürük çarık ne varsa alıyorlar. Pazarlarda vatandaş da 1 lira olmaz mı diye soruyor. Cumartesiye kadar yanıyordu bunlar. 1 liraya sattığımız biberler bugün 2 buçuk liraya tezgâhlarda. Bu hep sıcaklardan dolayı. Hep yandı… Daha yansıyacak. Şuanda normal ama daha da yükselecek gibi duruyor. Bu sene salçalık işi zor. Yağışlar müşteri bakımından etkiliyor. Böyle havada vatandaşlar marketlere gidiyor. Keşke çıkmasaydık daha iyiydi. Sabahtan beri yağan yağış bizi etkiledi” ifadelerini kullandı.

 

KARŞILIK İSTİYORUZ

Pazartesi Pazarı’nda esnaflık yapan Onur Yaşar ise, “Pazarın halini görüyorsunuz. İnsanlar bu pazara gelmiyorlar. Esnaf olarak bu konudan şikâyetçiyiz. Pazartesi Pazarının ne gideri var ne de kapalı bir alanı var. Bunlar olmadığı için hem trafik konusunda hem gider konusunda hem müşteri konusunda çok sıkıntılar yaşıyoruz. Biz de AK Parti’liyiz. Alinur Aktaş’a sesleniyoruz. Bu pazarın halini görüyorsunuz. Gereken kapalı alan mı giderler mi otopark mı bu işe bir çözüm bulunsun. Sürekli tantana yaşıyoruz. Giriş çıkış saati müşterilerle kavga ediyoruz. 14 senedir buradayız ama bir gider, kapalı alan görmedik. Buraya herhangi bir altyapı çalışması yapılmadı. Yağmur yağınca burası gölet gibi oldu, müşteri geçmiyor. Çoğu esnaf da yağmurdan dolayı buraya gelmedi. Perşembe Pazarını görüyorsunuz, kapalı alan olduğu için müşterilerin çoğunluğu orada. Burası da Pazar… O nasıl bize hizmet veriyorsa biz de onlara hizmet veriyoruz. Ona göre bir karşılık istiyoruz” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş