AYHAN’DAN ‘KİRA’ AÇIKLAMASI

Belediye dükkanlarındaki kira artışının ardından esnafların kendisini aradığını belirten İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “İnegöl Belediyesi de bize bugüne kadar kiralarda her zaman hoşgörülü yaklaşmıştır ve bu yönde zamlar yapmıştır. Fakat bu sene nedendir bilinmiyor bazı kriterler herhalde ele alınmış” dedi.

Yayınlama: 03.01.2017
17.510
A+
A-

Belediye dükkanlarında yaşanan kira artışının ardından vatandaşların kendisini aradığını belirten Özcan Ayhan, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

EFE-TÜFE ORANINDA ZAM YAPILMASINI İSTİYORUZ






Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, şu ifadeleri kullandı: “Esnaflarımız belediyenin zam makbuzları ulaşmaya başlayınca beni aramaya başladılar. Bende yetkililere ulaşıp, görüş alışverişinde bulundum. Tabi 2016 yılı mobilyacı esnafı için sıkıntılı bir yıl oldu. Türkiye genelinde yaşanan terör olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve mobilyacı esnafımızın işleri zor ayakta tuttuğu bir yıl oldu. Bununla birlikte mağazalarda ve perakende satışlarda sıkıntı yaşayan esnaflar çeklerini ve senetlerini ödeyemez duruma geldiler. İnegöl’de irili ufaklı 2 bine yakın mobilya üreticisini ister istemez etkiledi. Biz hiç zam olmasın demiyoruz ama bunlarında göz önüne alınmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü belediye dükkanlarında 200’e yakın esnafımız bulunmakta. Bunların hepsi ufak esnaftır. 1-2 tane malzeme ticareti yapan arkadaşlarımız var. Onlarda yerlerini boşaltıp yerlerini ufak esnafa bırakmak üzereler. Orada çoğunluk ufak esnaftır. Ufak esnafımızı korumamız lazım. Ayakta durmaları için onlara destek olmak lazım. İnegöl Belediyesi de bize bugüne kadar kiralarda her zaman hoşgörülü yaklaşmıştır ve bu yönde zamlar yapmıştır. Fakat bu sene nedendir bilinmiyor bazı kriterler herhalde ele alınmış. Metrekare bazında fiyatları eşitlemek için uğraşmışlar. Fakat özellikle 5’nci blokta yüzde 50’ye yakın bir kira artışı yaşanmış. 300 liralık yerler 450 lira olmuş ve artı KDV. Esnafımız bu konuyla ilgili haydi dertli. Diğer dükkanlarda yüzde 21-22 oranlarında kira artışı oldu. Bunlara aslında en uygunu EFE-TÜFE oranında yıllık 10-12’lerde zam yapılmasını uygun görüyoruz. Çünkü belediye dükkanları ufak esnafı korumak ve kollamak için zamanın yapılmış küçük atölyeler. Burada ki atölyelerle şahıslara ait dükkanların kiralarının metrekare bazında hiçbir zaman eşit olmaması lazım. Çünkü kendini geliştirmek, yetiştirmek isteyen esnaf ve sanatkarımız her zaman buralarda bir basamak olarak bulunmuştur. Buralarda işini geliştiren arkadaşlarımızda büyük fabrikalara, işyerlerine geçmişlerdir. Buralarda ki kiralara EFE-TÜFE oranında zam yapılmasını istiyoruz”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş