Çiftçinin mallarına belediye koruması

Kırsal kalkınma hamlesi başlatmak için kolları sıvayan İnegöl Belediyesi, İnegöllü çiftçilerin mallarını korumak için başkanlık oluşturdu. Başlatılan çalışmalar kırsal mahallelerde sürdürülen tarımsal faaliyetlerinin gelişmesine ve üretim standartlarının yükseltilmesini hedefliyor.

Yayınlama: 05.06.2015
905
A+
A-

İnegöl Belediyesi son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve ‘İnegöl Tarımı’nı geliştirmeye yönelik yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

 

Kırsal Kalkınmanın Sağlanması amacıyla 4081 sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu hükümleri doğrultusunda; İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Çiftçi Mallarını Koruma Murakabe Heyeti, Belediye Meclis Üyesi Selahattin Külcü başkanlığında kuruldu.






 

AMAÇ ÜRETİM STANDARTLARINI YÜKSELTMEK

Cerrah’ta dün kırsal mahalle muhtarları ile gerçekleştirilen toplantıda çalışmanın detayları kamuoyu paylaşıldı. Proje hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi: Büyükşehir Yasası ile birlikte geçmiş yıllarda her köyde ayrı ayrı faaliyette olan Çiftçi Malları Koruma Dernekleri’nin yasa ile birlikte re’sen lağvolmaları ile İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün teklifi ve İnegöl Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile İnegöl Belediyesi öncülüğünde kurulan Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Başkanlığı ile Kırsal mahallelerdeki tarımsal arazilerde ekili ve dikili olan tarlaların ve içindeki ürünlerin korunması, meyve sebze ve hububat üreticileri ile büyük ve küçükbaş hayvan sahipleri arasındaki husumetlerin sona erdirilmesi, kırsal kesimde tarımsal üretimde zarar ziyanın önlenerek üretim standartlarının yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Kırsal Kalkınmanın Sağlanması amacıyla 4081 sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu hükümleri doğrultusunda; İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Çiftçi Mallarını Koruma Murakabe Heyeti kurulmuştur.

 

İKİ PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

İnegöl genelinde tarım ve hayvancılık işi ile uğraşan çiftçilerimiz ve çiftçi temsilcilerimizden oluşan Koruma Meclisi ve Murakabe Heyeti kurulması ile ilgili Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Belediye Meclis üyemiz ve Tarım Komisyonu Başkanımız Selahattin Külcü başkanlığında kırsal mahalle muhtarlarıyla konu ile ilgili değerlendirme ve istişare toplantıları yapılmıştır. Yapılan toplantılar neticesinde İnegöl’ün doğu bölgesinde Kurşunlu, Çitli, Kınık, Özlüce, Küçük Yenice, Eymir, Süpürtü mahallelerini ve batı bölgesinde Yeniceköy, Edebey, Cerrah, Çeltikçi, Hocaköy, İsaören, Deydinler, Alibey mahallelerini kapsayan 2 pilot bölge belirlenmiştir. İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı olarak 2 adet tam teçhizatlı koruma görevlisi ile bahsi edilen pilot bölge arazilerinde çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Başlatılan bu çalışmaların kırsal mahallelerimizde sürdürülen tarımsal faaliyetlerinin gelişmesine ve üretim standartlarının yükseltilmesine önemli bir katkısı olacaktır. Tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımızın devam edeceğini hatırlatarak, bu çalışmanın ilçe tarımına ve çiftçilerimize faydalı olmasını temenni ediyorum.

               

DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, “Bugün burada Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı açılışı münasebetiyle bir araya geldik. Allah nasip ederse ekili, dikili alanlara bundan sonra herhangi bir zarar nispetinde müdahale olduğu zaman Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı kapsamında bir müdahale olacak. Herhangi bir köyümüzde meralara bir tecavüz olduğu zaman da buna biz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü babında müdahale olacağız. İnegöl’de polikültür tarım uygulanmaktadır. Onun için ekili ve dikili alanların çok yüksek olduğu bir ilçe olmamız münasebetiyle Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’nın bir ihtiyaç olduğunu ve bundan sonra yapacağı hayırlı işlerde vereceği kararlarda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bizler de desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

ÇALIŞMANIN İÇİNDE BULUNMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ise, “Yapılan bu güzel çalışmanın içinde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Belediye Başkanımıza, yardımcılarına ve bütün ekibine böyle bir projeye başlangıç noktasında destek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Korku dağları bekler. Biz muhtarlar olarak bu konulardan çok muzdariptik. Senelerdir; ‘koyunumuz girdi muhtar yakala’… Yakalasak nereye götüreceğiz? Belediye’nin bu müdahalesinin çok güzel bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş