Emlak piyasası canlanmaya başladı

Yerel seçimleri ve kış aylarının geride kalmasının ardından emlak sektöründe canlanmalar başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Emlakçılar Dernek Başkanı Zekayi Akyürek, “Seçimler ve kış ayı nedeniyle piyasada durgunluk vardı. Seçimlerin geçmesi ve kış aylarını da geride bırakınca, piyasada canlanmalar başladı” dedi.

Yayınlama: 15.04.2014
1.171
A+
A-

Genel olarak yaz aylarında piyasası daha canlı olan emlak piyasası, kış aylarının ardından canlanmaya başladı.

 

PİYASADA CANLANMALAR BAŞLADI






Piyasada canlanmaların başladığını ifade eden İnegöl Emlakçılar Dernek Başkanı Zekayi Akyürek, şu ifadeleri kullandı: Emlak sektörü her şeyden önce paraya dayalı bir sektördür. Önce istikrar aranmaktadır. Yatırımcı istikrarın olduğu yerde yatırım yapmaktadır. Seçimler ve kış ayı nedeniyle piyasada durgunluk vardı. Seçimlerin geçmesi ve kış aylarını da geride bırakınca, piyasada canlanmalar başladı. Arz ve talep dengesine göre bu gelişmektedir. Emlak sektörünü üç aşamada biz değerlendiriyoruz. Birinci aşaması sektörel olarak daire,yani konu anlamında baktığımızda, konutta bir durgunluk var. O durgunluğun sebebi, piyasadaki bankaların faiz artırmaları. Konut kredileri 1.20’lere yükseldi. Bu nedenle alıcı, faiz oranlarını düşmelerini bekledi.

 

3 KAT ŞU ANDA İNEGÖL’Ü SIKINTIYA SOKMAKTADIR

Kat problemlerinin olduğunu ifade eden Akyürek, “Gayrimenkul’ün ikinci kısmı arsa ve arazi. Onda da bir canlanma söz konusu ama orda da yer bulma sıkıntısı var. İmarla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Örneğin İnegöl içinde hali hazırda bulunan arsalar, bitme konumunda. Yeni imara açılması gereken yerlerle ve katlarla ilgili sorunlarımız var. 3 kat şu anda İnegöl’ü sıkıntıya sokmaktadır. Yeni parsellerin %15 olması, bu yatırımcıyı, arsacıyı ve inşaatçıyı da zora sokuyor” dedi.

 

O İNSANLAR BİZİM EKMEĞİMİZE TAŞ KOYUYORLAR

İnegöl’de bazı şahısların vergi vermeden ayaklı emlakçılık yaptığını söyleyen Akyürek, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı: İnegöl piyasasında bazı insanlar var. Bunlar emlak sektöründeki esnafımızın önüne taş koymaktadır. Biz bu şahısların kimliklerini tespit ederek gerekli yerlere teslim ediyoruz. Bu konuda ilçe halkımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Bu insanlar herhangi bir vergi vermeden, kahve köşelerinde, ayaklı emlakçı gibi hareket ediyorlar. Biz bütün vergilerimizi veriyoruz. Dükkânlarımızı kuruyoruz. O insanlar bizim ekmeğimize taş koyuyorlar.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş