Girişimcilik dersleri başladı

İnegöl Belediyesi ve KOSGEB aracılığıyla açılan Girişimcilik Kursu’nda dersler başladı. İlk derslerinde kursiyerlere İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta eşlik etti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 11.06.2014
1.040
A+
A-

Geçtiğimiz yıl’da KSOGEB aracılığıyla açılan kursa katılım ve akabinde ki iş hayatı ortalamalarında İnegöl, Türkiye ortalamasının üzerinde yer almıştı.

 

30 KURSİYERİN 11’İ KENDİ İŞYERLERİNİ AÇMIŞTI






Konu ile ilgli açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “Halkımızın sosyal ihtiyaçlarına göre etkinlikler düzenlemek bizim öncelikli hedeflerimiz arasındadır. İnegöl Belediyesi olarak bu güne kadar birçok kurs açtık. Bunlarsan birisi de KOSGEB aracılığıyla açtığımız ‘Girişimcilik Kursu’dur. Mayıs ayının sonunda imzaladığımız protokolle girişimcilik kursumuz için ilk adımı atmıştık. Bugünde ilk derslerimiz başladı. Bu sene bu kursumuzun 3.’sünü açıyoruz. Geçtiğimiz sene kursumuza katılan 30 kursiyerimizin 11’i kendi işyerlerini açarak, Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir başarı yakalamıştır. Girişimcilik Kursumuzu; daha önce de olduğu gibi Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortaklaşa açıyoruz. Eğitimleri Gençlik Merkezimizde verilecek olan kursumuza 85 kişi müracaat etti. Kayıtlar tamamlandıktan sonra mülakatla belirlenen ve projesini hazırlayan 30 kişi kursumuzda eğitim görmeye başladı. Bugün başlayan kursumuz 26 Haziran tarihine kadar devam edecek. Salı, Çarşamba, Cuma günleri derslerin yapılacağı kursun toplam eğitim süresi 70 saattir. Kursu tamamlayan kişilere; “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir. Ücretsiz olan kursumuzun eğitimi KOSGEB eğitmeni H.Tülin TÜZÜN verecek olup, kursun tüm masrafları Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Kursu tamamlayıp kendi işini kuran kişiler, KOSGEB kurslarından tekrar faydalanabildiği halde, kursu tamamladığı halde işini kurmayan kişiler ise bir daha bu kurslardan faydalanamayacaktır. Bilindiği üzere; KOSGEB, girişimcilikle alakalı hibe ve destekler veren bir kurumdur. Kursumuz prpoje yazma eğitim kursudur. Kursu tamamlayan kursiyerlerimiz, projelerinin Kosgeb onayından geçmesinden sonra hibe alabileceklerdir. Biz de belediye olarak KOSGEB’in verdiği bu eğitimleri İnegöllü hemşerilerimizin ayağına getirmek maksadıyla bu kursu açıyoruz” dedi.

 

KURSUMUZA İLGİ OLDUKÇA FAZLA OLDU

Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Girişimcilik kursu bu kursları bitiren kişilerin öğrendiklerini geliştirmek veya iş kurabilmeleri için açılan kursumuza ilgi oldukça fazla oldu. Kurslara katılan vatandaşlarımızın iş gücüne katılması aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır. Eğitim alan tüm kursiyerlerimizin istihdam ve iş hayatına katılacaklarını umut ediyorum. Amacımız; girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve İnegöl’de kendi işini kurmak isteyen girişimcilere öncülük etmektir. Kursumuzun hayırlı olmasını diliyor, tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum.       



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş