Gürcü işadamları dernekleşti

14 Şubat 2014 tarihinde kurulan Gürcü Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜRSİAD), kurucu üyelerinin katılımıyla ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. GÜRSİAD Kurucu Başkanı Recep Bayrak, “GÜRSİAD Türk bayrağına, Türk vatanına bağlı ve saygın bir millet olarak İnegöl’ümüze değer ve zenginlik katacaktır.

Yayınlama: 09.04.2014
1.452
A+
A-

İsimden kaynaklanan yanlış anlaşılmaların olmaması gerektiğini ifade eden GÜRSİAD Kurucu Başkanı Recep Bayrak, “İnegöl’ümüzdeki bütün iş adamlarımıza kapımız açık” dedi.

 

AMAÇ İŞADAMLARIMIZI BİR ARAYA GETİRMEK






GÜRSİAD Kurucu Başkanı Recep Bayrak: Kısa adı GÜRSİAD olan, açılımı ise Gürcü Sanayici ve İşadamları Derneği’ni 14 Şubat 2014 tarihinden itibaren kurmuş bulunmaktayız. Derneğimizin amacı birlik, beraberlik, dayanışma ve eğitim alanlarında işadamlarımızı bir araya getirmektir. Türk bayrağına, Türk vatanına bağlı ve saygın bir millet olarak İnegöl’ümüze değer ve zenginlik katacaktır. Derneğimiz önce ülkemize, sonra İnegöl’ümüze, camiamıza önemli hizmet vermeyi planlamaktadır. Ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sağlamak, en önemli görevleri arasında olacaktır. Bu bağlamda Kafkasya’dan İnegöl’e göç etmiş burada ticarete atılmış tüm işadamlarımızı derneğimiz çatısı altında görmek istiyoruz. Bu duygu ve düşünceler ışığında GÜRSİAD’ın İnegöl’ümüze hayırlı olmasını dilerim.

 

BİZ İŞADAMLARI DERNEĞİNİN EKSİK OLDUĞUNU GÖRDÜK

Gazetecilerin, “neden böyle bir dernek kurma ihtiyacı hissettiniz?” sorusuna cevap veren GÜRSİAD Kurucu Başkanı Recep Bayrak, “Biz İnegöl’de folklor kollarında çok başarılı bir derneğimiz var. Spor alanında da bölgesel olarak çok başarılı bir derneğimiz var. Biz işadamları derneğinin eksik olduğunu gördük. Bu vesile ile bu eksikliği tamamlayalım diye GÜRSİAD’ı kurduk” dedi.

 

AYRIMCILIKTAN ZİYADE BİZ BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ.

Basın mensuplarının, “Dernek henüz resmi olarak açıklanmadan bile ayrımcılık gibi algılanarak tepki çekti, bu tepkiyi nasıl karşılıyorsunuz?” sorusuna cevap veren Bayrak, şu ifadeleri kullandı: Balkanlardan gelen veya başka bir bölgeden gelen vatandaşların BALKANSİAD gibi dernekleri var, biz niçin kurmayalım. Onlar ayrımcılık olmuyor da bizim ki mi oluyor. Biz daha birleştirici olacağız. Kaynakları tam kullanacağız. Ayrımcılıktan ziyade biz birleştirici olacağız.

 

ŞUANDA 20’Yİ AŞKIN ÜYEMİZ VAR

Üye satısının 29’nin üzerinde olduğunu ve hedefin 200 üye olduğunu ifade eden Bayrak, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Şuanda 20’yi aşkın üyemiz var. Ancak hedefimiz 200 üye. Bizim gerçekten başarılı derneklerimiz vardı. Ancak Gürcistan ile kendi alanlarında faaliyetler gösteriyorlardı. Biz işadamları olarak bunun bir eksiklik olduğunu düşündük. Ayrıca bizim spor ve kültür derneklerimiz var. Bu derneklerin de her zaman yanlarında olacağız. Batum geleceğin Kıbrıs’ı. Neden biz orada bir pasta kapmayalım. Gürcülerin bir araya geldiği bir dernekten ziyade, Gürcistan ile olan ilişkileri hızlandırmak amacıyla bu derneği kurduk. Derneğimize Gürcü olmayan vatandaşlar da diledikleri takdirde üye olabilecekler.

 

KURUCU YÖNETİM

GÜRSİAD Kurucu yönetiminde ise şu isimler yer alıyor: Recep Bayrak, Fahrettin Baykan, Erol Cengiz, Zekeriya Demir, Bahattin Korkmaz, Yusuf Ziya Özbek, Fatih Aydoğan, İrfan Kapdan, Serkan Yentürk, Seda Arık, Ayşegül Baştürk, İsmail Baykan, Recai Baykan, Volkan Atilla ve Nedim Sevim.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş