Hayvancılık destekleri sürüyor

10 yıl önce uygulamaya konuşan koyun dağıtımı projesi devam ediyor. İnegöl Kaymakamlığınca gerçekleştirilen koyun dağıtımları kapsamında dün 10 çiftçiye sürü elde etmeleri için 102 adet koyun verildi.

Yayınlama: 09.07.2014
968
A+
A-

İlk kez 2004 yılında uygulanmaya başlayan bu proje, bu yıl da devam etti. 10 yılda 146 üreticiye bin 460 koyun ve 146 koçun verildiği proje kapsamında, dün de 9 farklı mahalleden 10 çiftçiye 102 adet koyun verildi.

 

9 MAHALLEDE SÜRÜLER OLUŞTURULACAK






Halhalca, Kocakonak, Kınık, Sarıpınar, Paşaören, Karagölet, Maden, Dipsizgöl ve Kestanealan köylerinde bulunan üreticilere koyunların teslimi için dün mezbahada tören düzenlendi. Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Alper Taban ile İlçe Tarım Müdürü Mahmut Doğru’nun da katıldığı törende, üreticilere koyunları teslim edildi.

 

BAŞARI %90

Koyunların dağıtımı öncesi bir açıklama yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru şunları söyledi: 2004 yılından beri İnegöl Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği imkanları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün sekretaryasında ‘Koyunculuk Geliştirme’ projesini devam ettiriyoruz. Şu ana kadar 1606 adet koyun dağıttık. Verdiğimiz koyunlardan sürü sahibi olanlar oldu. Çok başarılı bir proje oldu. Bugün de 9 köyde 10 üreticimize 102 koyun dağıtımı yapacağız. Birinci yıl almıyoruz. İkinci yıl da almıyoruz. Üçüncü yıl 5+1 ve dördüncü yıl da 5 adet almak şartıyla bu koyunları başka üreticilerimize ulaştırıyoruz. Proje böyle devam ediyor. Veteriner hekimimiz kontrolünde projemiz yürüyor. Üreticilerimizden istirhamımız koyunlara çok iyi bakmaları. Kesinlikle satmamalarını istiyoruz. Birkaç kişi satı kanuni işlem yaptık. Hayırlı uğurlu olsun. Buradan ekmek yiyecekler. Geri dönüşüm konusunda da oran yüzde 90 diyebilirim.

 

1600’DEN FAZLA KOYUN DAĞITILDI

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Kaymakamlığımızın köylerdeki insanımızın geçimini sağlama adına çok güzel bir proje geliştirmiş. Köyden dönüşen 9 mahallemize 10 vatandaşımıza koyunlar veriliyor. Bu proje 10 yıldır gerçekleşiyor. 1600’den fazla koyun dağıtıldı. Şu ana kadar İlçe Tarım’ın Kaymakamlık ile yaptığı en güzel projelerden biri. En rantabl proje diyebiliriz. Kaymakamımıza ve İlçe Tarım müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

 

YEDİVEREN GÜLÜ MİSALİ

Dağıtım töreninde son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça şunları kaydetti: Ben bu projeyi yedi veren güllerine benziyorum. Teknik bilgilerini Tarım müdürümüz açıkladı. 2004 yılında dönemin valisi ve kaymakamının öncülüğünde başlamış, sahip çıkılması ile de devam edilen bir proje. 15 aileye 10 koyun,  1 koç şeklinde başlamış ve 10 yılda 146 aileye ulaşmışız. 1460 koyun ve 146 da koç dağıtmışız. Bugün de 10 aileyi buna ekleyeceğiz. Eğer bir işe doğru zemin başlayıp, ahlaklı bir şekilde sürdürürseniz; o size ekmek kazandırır. İnşallah bu projeye İnegöllü çiftçilerimiz sahip çıkmıştır ve bundan sonra da sahip çıkacaklardır. Yediveren gülleri gibi artarak devam edecektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından üreticilere koyunları takdim edilirken, koyun ve koçlarını alan üreticiler ise hayvanlarını arabalarının kasasına atıp köylerinin yolunu tuttu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş